Google+ Haláli házasság: 54. Törékeny Porcelán

Haláli házasság

Tetszett? :)


Egy sötételfként lélegeztek fel a harcosok,  hogy nem talált a labda,majd miután az egyikük visszafutott a labdával a kezében, ismét folytatták a játékot ott ahol abbahagyták. Felszabadultan passzolgattak és cselezgettek.
- Szomjasak vagytok? - csendült Yzarr hangja. Majd megállt és felemelte a labdát.
A harcosok bólintottak vagy vállat rándítottak, - Oké, nyomás inni! - adta ki az ukázt és megvárta, hogy mindenki lerohamozza a nősténykét végül, Doreannal csatlakozott utoljára amikor márcsak (három?)  pohár árválkodott a tálcán. A kisnőstény eközben, jó néhány ajakról hallhatta felcsendülni a “ Kösz, Köszi, Köszönöm” szavakat.
- Köszönjük - hajolt le Yzarr is egyért. Majd helyet foglalt nem messze a nősténytől. A lábai közé tette a labdát és amíg ittak, pihentek.
Shya csodálkozva ugyanakkor elismerőe figyelte a csapatok összehangolt mozgását, majd elmosolyodott, mikor szinte egyszerre bólintottak Yzarr kérdésére. Shya segítőksézen öntögette z egiyk kancsóból a hűvös limonádét annak, aki volt elég türelmes kivárni, hogy megtegye. Aki gyorsabb vagy türelmetlenebb volt, az tolakodhatott a másik kancsóért.
Akárhogy is, Yzarrnak ő maga öntött, amit Yzarr egy hálás mosollyal jutalmazott,végül utolsóként telt meg Shyara pohara is.
- Szívesen -mosolygott mindenkire  kedvesen, és kényelmesen ücsörgött a fűben.
A lány koccintásra emelte a poharát a két hím felé, majd beleivott. Ízlett neki, és újfent megállapította, hogy Ettoinra megéri hallgatni.
- Tetszik, ahogy játszanak... -mondta halkan Yzarrnak, vagy talán csak maga elé.
Yzarr jólesően kortyolt bele a citromos mentás italba, pont olyan hideg volt amennyire kellett és, ez volt a kedvence... Már kis kora óta.
- Köszönjük... - köszönte meg Yzarr mindenki nevében. Elgondolkodva pillantotta nőstényre. Majd egy hirtelen ötlettől vezérelve megszólalt. - Ha.. gondolja kipróbálhatja beveszem a csapatomba, és váltással fogunk játszani. - ajánlotta Yzarr barátságosan.
- Ez, olyan mint az a tengerparti ital, csak abba még alkoholt is tesznek... - tűnődött Dorean hangosan. ~ De nem rémlik a neve..~ Yzarr hallotta a  bajtársa tűnődését.
- Hmm... hímek, nőstények! Dorean poharas sakkot fog játszani, velem. - csendült Yzarr miközben egy ábrándos mosollyal az ajkán az égboltot kémlelte.
Shya arca feragyogott, hallva Yzarr ajánlatát, és már bólintott is volna az ajánlatra, ám eszébe jutott valami, és elbizonytalanodott.
- Rontani fogom a csapata esélyeit.. Nem baj? -hangja már előre is bocsánatkérő volt.
A lány Dorean szavaira felkapta a fejét.
- Sex on the beach? - kérdezte pajkos mosollyal, s arca enyhén sötétebb árnyalatot öltött. Elméletileg nem kellett ovlna ismernie az ital
- Nem érdekes, nem oszt nem szoroz... Elileg nincs tétje. - válaszolta Yzarr.
 - De igen, lesz, a ti nyertek, az szabadnaposok az én csapatomból és még néhány ember, poharas sakkozni fog veled! Ne csak én szenvedjek! - csendült Dorean vádló hangjja.
 -Nem arra gondolt, szerintem a Mojitora, de az is van annyira jó mint ez, ha nem jobb. - vigyorgott ha berúgni nem is tudott, de az íze kifejezetten finom volt, azt is szerette.
- Meglehet, ugyanakkor, ha a fene fenét is eszik, nem fogom érteni,miért akar folyton piálni látni... - morogta  Doreannak, figyelmeztetőn.
- Másrészt, felőlem mehet. De ne nekem rinyálj! Te kétszer jössz, ha vesztetek.
 - Ha vesztetek, akkor még kitalálom menetközben, hogy ti mit csináltok- válaszolta Dorean töprengve. Tényleg leakarta itatni Yzarrt, vagy látni, hogy mennyit bír, még mindig ugyanannyit, mint régen... Vagy többet? Szúrta az oldalát a kíváncsiság.
- Maga, honnan is hallott arról az italról? - pillantott vissza Yzarr a nősténykére, nem törődve Dorean merengésével.
-  Khm.. a húgom felettébb  viccesnek tartotta, hogy a migrénemre beveendő keserű gyógyszer után üdítőként azt nyomja a kezembe. Persze meghúztam, finom is volt... megittam a felét, mire rájöttem, hogy khm.. nem kellett volna.
- Eszement... - morogta Yzarr, tudva, hogy milyen rossz is a fájdalomcsillapítókat alkohollal keverni.
 - Borzalmas! - sápítozott Dorean.
Shya vállat vont.
- Megérdemeltem, kellett nekem elfogadnom tőle bármit is..  -hangja öniróniától csöpögött.
Yzarr felhajtott a maradékot és felpattant.
- Indulás, Hurok, te kiállsz, pacsival vált a következő, amikor azt mondom, csere és a név. Kisasszon,y magának kellene valami rövid, de velős becenév... - pillantott az említettre.
A lány felpillantott Yzarra, majd kérdőn megemelkedett a szemöldöke.
- Shya? - mondta, ami magától értetődött.
Ekkor valaki folytott hangja hallatszódott, “egészségére” s köhögésnek álcázott nevetések tömkelege.
A lány felvonta a szemöldökét, de nem mutatta, hogy megsértődött volna. Nem túl eredeti poén, megkapta már párszor.
Yzarr elfojtott egy nevetést, amit torokköszörülésnek álcázott, de azért figyelmeztetően hátra pillantott. Visszafordulva végigmérte a nőstényt, kicsit hátrébb is lépett, kritkiusan karba fonta a kezét maga előtt és megállapodott a tekintete a nőstény feje búbján.
- Porcelán? - hangzott fel egy fojtott suttogás, nőstényének is beillő, dallamos, gunyoros hangon.
Yzarr arcán nem tükröződött érzelem, úgy tűnhetett, meg se hallotta.
- Egyem a kis csípős csőröd, Sólyom... - fordult az említett felé. - Tán másik becenevet akarsz?- emelkedett kérdőn, figyelmeztetőn a tekintete, a hangja pedig hűvösen csengett, nem lehetett tudni, hogy ez most nála jót vagy rosszat jelent, de a harcosoknak, mindenképp, nevet megszerezni nehéz s az azt kiválasztottat akár könnyen el is veszíthetik, vagy kaphatnak egy magasabb rangútól másikat.
A Kisnőstény azonban felkuncogott, hallva a hím megjegyzését. Hangja kissé gunyorosan csengett, ahogy a felszólaló nőstényre pillantott.
- Porcelán. Mint rövid? - kérdezte kritikusan, majd incselkedve tisztelgett neki. - Mindenesetre értem a célzást, értékelem a kritikát. - Azzal Yzarr felé fordult. - Más ötletem nincsen... -vont vállat, és hangjából immár hiányzott a negatív felhang.
Sólyom nem szólalt meg Yzarr feddése után, de hanyagul, lenézően végigmérte a Mestere háta mögött a nősténykét, miután az felbátorodva visszafeleselt neki.
- Legyen Picúr. - döntött a hím, miközben egyenes háttal, kérdőn tekintett a Kisnőstényre.
- Véégül is... elfogadva. - mosolyodott el a lány, és úgy döntött, nem törődik a másik nősténnyel. Úgy gondolta, nem volt tiszteletlen, sem pedig nyápic, aki tűri, hogy kóstolgassák, s hogy reakciója megfelelő válasz volt Sólyomnak. A beceneve pedig... Nos, Shya valóban alacsonyabb volt, mint a hímek, s valószínűleg a nőstények között sem nagyon talált volna magánál alacsonyabbat, így nem volt oka tiltakozni.
Felkelt és leporolta magáról a füvet, majd figyelmesen nézett Yzarra.
- Akkor bedobom a mélyvízbe. Ha azt mondom, csere, akkor leváltja a kint állót, előtte majd mondom a nevét, hogy maga-e vagy épp más megy cserélni. Lényegében passzolni kell a labdát, és ott a fáklyák közt álló tagnak kell rúgni, de nem lepasszolni, hanem elrúgni mellette.  Fej magasságig ér a lövés. Afölött már nem. Persze cselezni kell a másik játékost, elvenni tőle a labdát és átpasszolni másnak, vagy ha úgy érzi, be tudja rúgni, akkor rálő.- vázolta a pillanatnyi játék stratégiáját és fontosabb játék szabályokat.
A Kisnőstény figyelmesen hallgatta Yzarrt, s mikor úgy érezte, ért mindent, bólintott.  -Iiigen és nem szabad a másik játékost testileg bántalmazni, rúgni, könyökölni, sem a hímek ékességét becélozni előny szerzés céljából.
A lány erre prüszkölve felnevetett.
- Nem szokásom, de köszönöm a figyelmeztetést...
- Magunk közt szólva, tudom, de nem árt ezt többször kihangsúlyozni... - jegyezte meg Yzarr csak úgy mellékesen. - Rendben, Hurok, Kieth, Picúr és Én megyünk első körben, Wrog te a kapus, hacsak át nem adnád másnak, Macska csere. - s elindul a pálya azon oldalára ami az övék volt.
Dorean eközben a saját csapatát állította fel.
- Rendben, akkor Sólyom, te Kígyót fogod, Íj, te Hurkot, Idomár, a kapuba, én Picúrt, Vessző, te Kieth-t és indulás. Ha vesztünk, poharas sakkozunk, szóval húzzatok bele! - adta ki az utasításait Dorean is.
- Hallottátok a másik csapat taktikáját? - kérdezte vigyorogva Yzarr. Néhányan bólintottak.- Rendben, akkor kerüljétek őket, Kieth, tied Sólyom, én hátul maradok Picúrral, Wrog véd, és Hurok megy Sólyommal, elől.
- Indulhatunk! - vakkantotta Yzarr és a labda is előkerült. - Kő, papír, olló, Dorean, gyere ide! - kérte a másik hímet. új felállás, új meccs indítás.
- Itt vagyok.  - Szólt az említett, azzal odaállt Yzarr mellé.
- Kijelölsz valakit, vagy te leszel az, aki lejátsza? - kérdezte Yzarr.
- Én! - jött a tömör felelet, persze, még más baltázza el helyette! Még csak azt kéne. Már így is be volt sózva a sakk miatt... Nem kéne még egy...
- Akkor, Picúr, idejönne? - fordult hátra Yzarr, a tekintetével a Kisnőstényt keresve.
Shyara szó nélkül sietett oda, furcsán remegő szájszéllel. Nem tudta teljesen elrejteni a szája sarkában megbúvó mosolyt, amit az Yzarrtól hallott furcsa becenév okozott.
- Ittente - mondta játékosan.
Yzarrnak feltűnt a Kisnőstény jókedve, ezüst szín tekintete mosolygott csak a látottakon, egyébként arca várakozó és játékos volt.
- Akkor. Egy, kettő...három! - szólta el magát a hím és a levegőben tartott kezeket figyelte.
Dorean ökölben hagyta a kezét, míg Shyara kinyújtotta az ujjait, majd látva a hím döntését, elmosolyodott.
- Mi kezdünk! - kurjantotta Yzarr a csapatának. Vigyora kiszélesedett, amikor látta Dorrean csalódott arcát. Finoman megérintette a Kisnőstény vállát és menetirányba állította, miközben egy félmosoly játszott az arcán.
- Azt hiszem, nem viseli jól... előre fél, hogy kikap... Tegyünk róla, hogy megutálja az élete hátra levő részében az alkoholt... - célzott a hím arra, hogy jó volna megnyerni a meccset.
- A lány bólintott.
- Igyekezni fogok, de tényleg nem ígérhetek semmit! - próbálta felkészíteni a hímet az esetleges pofáraesésre.
~Tudom... de én kértem, hogy játszon, így be van kalkulálva az is.,..~
Válaszolt gondolatban Yzarr.
Dorean morcosan fordított hátat a víg párosnak, s  elhelyezkedett a számára kijelölt helyen.
Yzarr és a csapata derekasan kitartott, de akaratlanul is arra mentek rá, hogy ha a Kisnőstény játszott, akkor őt védjék, ha egy-egy erősebb labda száguldott felé. A lány eleinte óvatos volt, de látva, hogy Yzarr és a többiek figyelnek rá, felbátorodott. Nem telt bele sok idő, és máris lelkesen kergette a labdát. Fürge volt és elszánt, néha kissé meggondolatlanul be is ugrott az éppen labdát vezető elé, csak hogy ezzel megzavarja egy kicsit, ha a labdát el venni nem is tudta volna tőle. Egyszer-egyszer megcsúszott, de nem esett még igazán nagyokat, a kisebb féltérdre érkezései miatt meg nem zavartatta magát.
Mikor Doreanék már két ponttal vezettek, Yzarr egy kis megbeszélést hívott össze.
Dorean csapata lazán passzolgatott, nem érezte szükségét, hogy megbeszéljék a nyilvánvalót. Látta, hogy a nőstény ellenére is jól játszanak, viszont igyekezett kihasználni a gyenge pontot, ha nem lett volna, bizony megizzasztotta volna Al csapatát.
- Rion, mi tart ennyi ideig? - pöffeszkedett a képzeletbeli trónján.
- Ne vigyorogj, ha a csapatod nem is, de te attól még iszol!- szólt hátra a válla felett, nevetve Yzarr.
Shyara elmosolyodott, ugyanakkor nem kerülte el a figyelmét a számára új becenév. ~Rion? ~ Akárhogy is, nem kérdezett rá. A megbeszélés idejét ki akarta használni arra, hogy kifújja magát. A körből kissé kifordulva támaszkodott meg a térdén, és szuszogott. Rég futott ennyit, de az is tény, hogy idejét sem tudta, mikor játszott utoljára bármi csapatjátékot. Élvezte az egészet. Egészen addig, míg azt nem vette észre, hogy a labda, amellyel Doreanék játszottak, egyszer csak felé repül. Riadtan kapta fel a fejét, de már késő volt, ezzel csupán annyit ért el, hogy homloka helyett az orrát találta el.
Feljajdult és megtántorodott, de hamar megkapaszkodott a hozzá legközelebb állóban. 
Yzarr hallotta a puffanást és a feljajdulást, aztán érezte, hogy nekitántorodik az imént még stabilan levegőért szuszogó Kisnőstényke. Akárkihez is ért hozzá, Shyara nem látta, lefoglalta az orrában terjedő forró érzés és az ütésnek köszönhető szédülés.  Yzarr megfordult és tanácstalanul pillantott a nőstényre.
- Mutassa! - hallatszott most az egyértelmű utasítás, akár csak egy vezértől a beosztottnak. A kezei máris indultak, hogy megfogják a nőstény arcát s maga felé fordítsa azt gyengéden, szinte meg sem várta, hogy a nőstény magától cselekedjen.
A lány engedelmeskedett, bár kitartóan szorongatta az orrát. Mikor azonban a kezére is átterjedt valami nedvesség, gyanakodni kezdett, s egyik mancsát el is vette az orrától, hogy megnézze magának. Ahogy sejtette, vér volt.
Bosszús morgással fordult Yzarr felé, és kellette gy adag önuralom, hogy a másik kezével is elengedje az orrát.
Yzarr szótlanul vizsgálta a nőstény orrát,  picit meg is érintette az ujjbegyével.
Az érintésre a lány bosszúsan megszólalt.
- Igen. Ott fáj -  állapította meg sztoikusan. Morgása nem Yzarrnak vagy a segítségnek szólt,  hanem a helyzetnek, amibe került. Bosszantotta Shyarát, hogy nyápicnak és törékenynek tűnik ennyi harcos között. Az viszont, hogy a fájdalmat mondhatni higgadtan fogadta, igazából annak volt köszönhető, hogy a kezdeti forróság után lezsibbadt az orra.

Yzarr  a vért igyekezet kikerülni, na nem mintha félne tőle vagy ilyesmi, csak... maga sem tudta, hogy mikor vagy épp mitől kattan be nála a kígyó.
- Nem...nem tört el. - állapította meg. - Viszont, hozatok jeget az orrára és borogatást a  tarkójára.  Uraim, hölgyeim, felesleges zsebkendőket kérek... - kérte a harcosait, hogy ha tudnak segítsenek ennyiben a nősténynek, hogy ne a ruháját vérezze össze.
- Na, azt viszont megköszönöm - mondta a lány kissé orrhangon, ahogy kezét visszatette az orrára.
- Na, akkor rendben is volnánk! - nyújtott át Yzarr néhány szövet zsebkendőt a nősténykének. S egyúttal hangsúlyozva a Kisnőstény szavát is. - Tollas menj el jégért.
Shya átvette a kendőket, és az orrára szorította. Remélte, hogy nem kell túl sokat összekoszolnia, mire végre eláll a vérzés. Közben persze morgolódott.
- Remek. Máskor pillanatok alatt elállítottam volna a vérzést. Most bezzeg várhatok percekig és még ezeket is összekoszolom.
- Lári- fári.  Az legyen a legkevesebb. Viszont, a legröhejesebb, ha a halotti papírokra azt kellene írnunk gyógyítás híján, hogy belefulladt az öniróniájába és az önsajnálatba.
Shyara felhorkantott és fürkészőn nézett a hímre.
- Jó-jó, értem én. De naaa... játszanék még tovább, de valahogy kétlem, hogy ezek után engedné -vallotta meg a hímnek morgása valódi okát, immár kedvesebb hangon. Ha jól érezte ugyanis, akkor Yzarr a maga módján próbálta kissé felvidítani. 
- Jól hiszi...- pillantott egyúttal fürkészőn az ég felé, majd ismét a Kisnőstényre. - Döntse előre a fejét és csippentse össze az orrcimpáját, de rögtön! - feddte meg a másikat., mire a lány meglepetten engedelmeskedett. - Ide nézhet. - lengette meg a két mutató ujját a biztonságos fejmagasságban Yzarr. - De annál feljebb nem! - nem tágított a nőstény felől, még jó ideig. - Aztán szóljon, ha még mindig folyna az orra vére a torkába. Úgy... fertály óra múlva. - ha bizony ott is folyik, akkor szalaszt egy másik harcost a gyógyítóért.
Shyara bólintott és tiltakozás nélkül követte Yzarr parancsát. A torkát érintő mondatnál azért megszólalt.
- Ott nem vérzik. Azaz... oda nem jut belőle, annyira nem vészes - nyugtatta meg a hímet. Nem mondta volna ki, de jólesett neki a másik leplezni igyekezett aggodalma és törődése.
 Yzarr csak bólintott, majd a ház felé tekintgetett, hogy látja-e már visszatérni Tollast.
- Kösz.- biccentett a befutó harcosnak, majd a nőstény kezébe nyomta. - Ezt tegye rá, ha elállt a vérzés, és ha bármi van, szóljon.
- Rendben van - mosolygott Shya a hímre, s átvette a jeget. Egy darabig őrizgette, s remélte, hogy nem olvad el, mire eláll a vérzés. Időnként ellenőrizte a zsebkendőt is, és mikor már csak kicsit pöttyözött a vére, az orrához rakta a jeget. Felszisszent, mikor a hideg hozzá ért, de hamar jobb lett, így hálásan pillantott Yzarra. - Köszönöm.
Yzarr felvont szemöldökkel pillantott a nőstényre. Látta az ellenőrző manővert, így odébbállt.
- Azt hiszem, ennyi elég volt mára! - törte meg a fesztelen hangulatot Yzarr. - Dorean, maradnál még? És, igen, Dorean csapata nyert! - jegyezte meg mellékesen.
- Remek- remek. - pillantgatott a nőstény felé, hogy az hogy van. Látta, hogy Yzarr hogy bánik vele, tulajdonképpen , bármelyik harcossal ezt tette volna. ~ Csak, nem ennyire lazán. ~Állapította meg magában.
- Akkor ma ivászat? - kérdezte a tenyerét dörzsölgetve., mire a lány felnyögött. Nem akart inni, és a fogadáskor valahogy elkerülte a figyelmét az a kitétel, hogy neki is sakkoznia kellene.

Helyek:

2 hozzászólás érkezett.

  1. Ruby válasza:

    Micsoda gesztus, hogy engedte játszani! Hűűűű, még a végén tényleg meg kell változtatnom a kezdeti negatív véleményem Yzarr-ról. hihihi
    Ti pedig csak betörtétek a kis nőstény orrát. Hát szégyelljétek magatokat...
    Bár itt is láthattuk, hogy törődik a lánnyal.
    Imádtam!

  2. Unknown says:

    Asszem nem az én öltetem volt :D Ana akarta :P A galád harcosok meg véletlenül a kezére játszottak XD

Vélemény hiány, azonnali utánpótlás szükségeltetik! :