Google+ Haláli házasság: 41. Állóvíz

Haláli házasság

Tetszett? :)

A lány az arcát törölgetve zárta be maga után az ajtót, majd visszaballagott az ágyhoz, ám nem feküdt be azonnal.
- Elnézését kérem korábbi faragatlanságomért. Azt hittem, fáradtan csak terhére lennének a formalitások, bizonyára tévedtem. Mulasztásomat pótlandó ezúttal megkérdezem: Megengedi-e, hogy ágyát, párnáját és takaróját rendeltetésük szerint igénybe vegyem, s maga mellett aludjak?- kérdezte Shya meglepően színtelen hangon, majd várta Yzarr válaszát.
Yzarr kíváncsian kapta fel a tekintetét a nőstény hangjára, miközben felkelt és ellépett mellette.
- Igen. - s elkezdte felszedegetni a könyvből kiesett s a nőstény által írt lapokat.
- Van kérdése a könyvvel kapcsolatban? - kérdezte a Kisnőstényt, eredetileg mást akart, de látva a nőstény viselkedését, inkább ezt a kérdést tette fel.
- Lehet - felelte a lány, miközben visszamászott az ágyba és hátát a falnak döntve ült. - De nem tudom, nem járok-e jobban válaszok nélkül, ahogyan abban sem vagyok biztos, hogy az idegesítő kérdéseimmel kellene fárasztanom amúgy is feszült idegeit. Ha úgy gondolja, valamit tudnom kell, mondja csak, hallgatom.
- Kérdések nélkül nem tudom, mit mondhatnék - válaszolta a hím egy vállrándítás kíséretében, miközben felkelt a guggolásból, s rendezte a lapokat, amiket az éjjeli szekrényre tett, a könyvet pedig az ágyra. Átvágott a szobán, kinyitotta az erkély ajtót, s ott nekivetette a hátát az ajtófélfának, úgy helyezkedve el, hogy a szobába is könnyedén bepillanthasson, s kintre is kinézhessen, ha a kedve úgy tartja.
Shyara felsóhajtott.
- Értem. Nem tudom, mit kérdezhetnék. Az engem esetlegesen érdeklő dogok egy része túl személyes lenne, a másik fele bizonyára ijesztő. Az egyikkel felbosszantanám, a másikra nem vágyom.
~Pedig a szaros szennyes is igazán érdek feszítő.~
- Hagyjon fel az elemzésemmel és éljen a lehetőséggel, amíg lehet. - hallatszott Yzarr hangja a függöny mögül.
- Ha most kérdezgetnék, azzal nem élnék, hanem visszaélnék a lehetőséggel. Úgyhogy inkább megvárom, míg jobb kedvében mesélni kezd - mosolyodott el halványan. - De köszönöm. És maga? magának vannak kérdései? - dobta vissza Shya a labdát, s hangjában érdeklődés csendült, korábbi sápatag hangszínéből csupán a sírás utóhangját hagyva meg.
Halk fütyörészés hallatszódott a hím felől, nem volt vidám a dallam, inkább szomorkás. Ez egy igen kedves dal volt Yzarr számára, és Shya is ismerte. Ám mielőtt botor módon bekapcsolódhatott volna, a dallam hirtelen elhalt..
- Miért öletné meg magát? - kérdezte Yzarr, majd megelőzve a lány értetlen pillantását, magyarázólag hozzátette: - Kék szem.
Shya elsőre valóban nem tudta, mire gondol a hím, ám a rövid kiegészítésre értelem csillant a tekintetében.
- Eddig kétszer támadott rám, egyiknél sem voltam biztos benne, hogy megmaradok. Ha a kígyó valóban olyan kegyetlen és könyörtelen, mint az a könyvben áll, nem leszek hosszú életű - felelte a lány szinte közönyösen, hangjából hiányzott a neheztelés, pusztán tényeket közölt. - Ezüst szemmel is kellően ingerlékeny, így nincs sok esélyem -  húzta keserű mosolyra a száját, miközben Yzarrt figyelte.  
Yzarr még mindig ott állt félig a függöny takarásában. A tarkóját nekivetette a fának és újra elkezdte fütyülni az imént félbemaradt dallamot. Ujjaival a felkarján dobolta az ütemet; lassan megnyugodni látszott.
- Ne aggódjon, olyankor nem vagyok, lennék a ház közelében... - szakította meg hirtelen közbeszólásával a dalt.
- Nem vennék rá mérget, hogy valami balszerencse folytán nem futhatnánk össze. De értem.
- Ó, igen, maga és a jelei... - sóhajtotta enerváltan, s kissé neheztelve.- Előfordulhat, hogy öngyilkos merényletet is elkövetnének Ön ellen? - célzott a balszerencsére.
- Nem hiszem, hogy az lenne a céljuk. De amíg nem tudom, mit akarnak, előfordulhat, hogy összekuszálom a dolgokat. Ha engem kérdez, pusztán az, hogy akkor rángatnak át magához, mikor vadászat után tér haza, az is felér egy kisebbfajta merényelettel ellenem - mondta Shya kissé kritikusan, és a hasához nyúlt. Mintha rosszalló döfködést érzett volna.
Yzarr felől egyetértő hümmögés hallatszódott.
- Milyen vadászatra gondol? - kérdezte közömbösen.
- Az olyanra, ami hét napi tart és nem engedélyez pihenőket. De mielőtt megharagudna, csak blöfföltem - vont vállat Shyara, s halványan elmosolyodott, bár az első mondata elég komoran hangzott.
Cöccögéssel válaszolt, a nőstény blöffölésére.
- Fél tőlem? - hallatszott a kíváncsi  hangja, miközben leült a két helyiséget elválasztó vonalon, s a hátát  nekivetette a fának, a fel-fel libbenő függönyök olykor-olykor ellibbentették Yzarr elől a fátylat.
- Melyik válasznak örülne jobban? - kérdezett vissza a lány kíváncsian.
- Igen, vagy nem? - hallatszódott Yzarr a fáradt tónusú hangja.
- Néha igen - vallotta be Shya, és folytatta. - mert nem tudom, mire gondol, és mert engem sem ismer, s így félek, hogy nem tart elég... nem is tudom, milyennek.. jónak. Igen... Azt hiszem, a gyanakvásától félek.
Yzarr komor hallgatással válaszolt a nőstény szavaira.
Hirtelen pattant fel a helyéről s vágott át a szobán, hogy helyet foglaljon a nőstény melletti oldalon az ágyon. Felkavarták -e a hallottak? Nem, csak elgondolkodtatták. Nem tudta, hogy valaha is képes lesz-e megnyílni a nősténynek. De nem is akart, nem érzett rá késztetést.
- Van kérdése a könyvvel kapcsolatban? - kérdezte a hím, visszatérve az eredeti témához.
- A könyvvel kapcsolatban nincsen. Viszont van pár másik.
- Ha nem lenne a kígyó és maga választhatná az útját, akkor mi lenne? Azon kívül persze, hogy szabad és független. A másik, amire kíváncsi lennék. Hogy maga tart-e tőlem?
A kezeit a tarkója s a párna alá tette. Elgondolkodva meredt a plafon felé meredt.
~Csak, nyugi, egyszerre csak az egyikre és ne húzd fel magad! ~
Figyelmeztette magát gondolatban. Lehunyta a szemét és egy ábrándos félmosoly jelent meg az arcán.
- Kölyökként akrobata akartam lenni egy vándor cirkuszban. Aztán, mágus. Ezen kettő ilyen-olyan módon teljesült is. - rövid szünetet tartott. - De most... ha nem lenne mindez... - hirtelen kipattant a szemhéja és körbejáratta a tekintetét a szobában. - Őszintén nem tudom, _nagyon rég_ nem gondolkodtam el rajta, hogy mi lenne ha nem ezt a sorsot kaptam volna... Nem sok értelmét látom hiú ábrándokba kergetni magamat. A... gyilkoláshoz, taktikához, önvédelemhez értek, ez jutott nekem - zárta le elhalkulva a mondandóját. A végén még kissé el is bizonytalanodott a hangja, későn vette észre, hogy megszaladt a nyelve és az utolsó mondatot nem kellett volna kimondania. De már megtette...
Shya mosolygott az akrobata ötleten, hiszen olvasta Elezear szavait, Yzarr jó volt benne.
~Szóval a mágiához is ért? Újabb érdekesség ~ jegyezte meg a lány. A hím utolsó mondatát hallva figyelmesen nézte annak arcát, ám a sajtján nem mutatkozott megvetés vagy undor, semmi negatív. Nem érte váratlanul.
- Önvédelem és taktika - mormolta eltöprengve. - Előbbihez körülbelül annyi közömvan, mint amennyit látott: tíz köröm meg egy kérlelő mosoly. No meg a jeleim, amikor épp nem válnak kővé. Taktika... abból még annyi sem. A húgommal kéne beszélgetnie, és még fogadnék is maga ellen! -  
Yzarr elnézően mosolygott a nőstény szavain, bár nem rá nézett, oldalt fordította a fejét, s a falat tüntette ki a pillantásával mégis figyelt a Kisnőstény hangjára. Ez nem a kellemetlen mogorva és elutasító hallgatás volt a részéről, csupán, jól esett csöndben lennie.
A lány várt egy darabig, hátha válaszol a másik, de mivel ez nem történt meg, mosolyogva hümmentett, majd Yzarr felé fordulva elfeküdt az ágyon.
- Én táncos akartam lenni. Kecses léptek, lágy mozdulatok, leplek, selymek - a lány hangjából vágyakozás csendült, s hallhatta Yzarr is, mennyire varázslatosnak tartotta Shya a dolgot. A kisnőstény felemelt kezével a hastáncosok hajlongó-forgó mozdulatait utánozta.Yzarr lassan fordult meg s a tenyerébe támaszkodott. S úgy figyelte a mosolygós arcot és a levegőben hajladozó kezeket, s hallgatta a lelkese hangot.  - Szerettem volna bűvölni, kacérkodni a világgal, hajlongani és perdülni, majd kacagva ellibbenni, mint a nimfák. Csak hogy végül nagy kegyesen kiválasszam a sok epekedő közül a legkedvesebbet, s megajándékozhassam egy tánccal - felkacagott, hangja csilingelt, ahogy elképzelte a dolgot. Tudta, hogy butaság, s annak is hangzott. Kis kezét nézegette, s széttárt ujjait, hangja komolyabban szólt. - Sosem volt merszem. Hol túl sokan voltak, hol nem elegen. Egyszer attól féltem, hogy ismernek és kigúnyolnak, ha látják, milyen vagyok. Máskor úgy éreztem, idegenek nem érdemlik meg, hogy láthassák. Azóta sem tudom, milyen nimfa lennék - mosolyodott el keserédesen, s leeresztette a kezét..
~ Csodálatos és elbűvölő...~
Válaszolt gondolatban Yzarr a nőstény utolsó mondatára.
- Még a … hm... neki sem táncolt? - kérdezte egy átható pillantás kíséretében.
Shya ábrándos mosollyal válaszolt.
- Tánc nélkül is el volt bűvölve, és táncoltunk is együtt párszor. De nem. Neki sem táncoltam. Féltem, hogy túl jól sikerülne, és nem akartam erénycsőszöket. No meg... a probléma megoldódott enélkül is.. Közölte, hogy női praktika, amiből nem kér. - Shya utolsó mondata cinikusan hangzott, ahogyan az erénycsősz kifejezésből is csöpögött a gúny.
Yzarr gunyorosan kacagott fel a nőstény szavait hallva.
- Szerintem az a ficsúr nem tudta, mi a jó! Egy kellően sejtelmesen felöltözött nő, jó zene és ha emellé a nő elbűvölő táncos tudása is párosul... nos... Az igazán kellemes. - zárta le ennyivel egy harminckét fogas ragadozó vigyor kíséretében. Miközben a hátára fordult, s az egyik lábát felhúzta s a térdére tette a vádliját.  
Shya felkuncogott, majd elnézően legyintett.
- Szerintem pedig csak egy kellemetlen nő-ügy lehetett a dologban. Mesélt valami táncos lányról, aki elcsavarta a fejét... vagy hm.. mását biztosan.. csak hogy erszény nélkül ébredjen. .
- Javítson ki ha tévednék, de nem fejvadász az a ficsúr? - kérdezte kíváncsian.
A Kisnőstény elkomorodva pillantott Yzarra.
- Ne nevezze így, kérem. Én sem illettem nevekkel... - itt shya elakadt, majd kedvesebb hangon folytatta. - senkijét. Felesleges becsmérelnie, attól maga nem lesz se jobb, se rosszabb. Egyébként... de igen. Hogy hogyan lehetett ilyen felelőtlen, arról nem regélt, s én sem gúnyoltam érte.
- Húúú elnézést... csak... tudja... valahogy furcsa számomra, ha már van egy kedvesem.... Lesem a kívánságait és... rossz emlék ide vagy oda, akkor is megnézném hogy hogyan tud még jobban elbűvölni... Ilyen lehetőséget elszalasztani... - kis szünetet tartott. - Ráadásul, mennyire bízott magában, ha még ilyen téren sem volt hajlandó nyitni.... - cöccögöt elgondolkodva.
- Hosszú szelídítgetés volt, meg kell hagyni -sóhajtott a lány szomorkásan. - De nem bánom, hasznos volt. Többek között megtanított rá, hogy vannak dolgok, bogarak, amiket egyszerűbb elfogadni, mintsem megváltoztatni. Vagy például, hogy a Na ki vagyok? - játék esélyes, hogy a szemtakargató reflexből való padlóra küldésével ér véget. -  horkantott Shya.
Yzarr pupillái hirtelen tágultak ki, s egy pillanatra a lélegzete is elakadt, elmerengve pillantott ki a lábai közti lyukon. Néhány percig úgy tűnt, hogy igen távol van most a szobától s a beszélgetéstől is.
A nőstény nem tudhatta, de beletrafált. Yzarr, igen is, vízszintesbe gyomorszájazta Reát, mérhetetlen bűntudata volt utána. S szégyellte is magát a tettéért. De bárhogy gondolta újra, ugyanez lett volna a vége.
- Ismerős.. - morogta halkan.
Shya figyelmesen nézte a mellette fekvő hímet. látta, hogy egészen kényelembe helyezte magát, és örült, hogy a vita utáni kellemetlen, feszült légkör elmúlni látszott.
Hasra fordult, s alkarjára támaszkodva, lábát lengetve mosolygott rá a hímre.
Yzarr már egy ideje nem szólt egy szót sem, viszont kissé kényelmetlenül érintette, hogy a nőstény mosolyogva nézte. Odafordította a fejét és kérdőn, morcosan pillantott a Kisnőstényre.
Shya felkuncogott a morcos pillantásra.
- Akár az időjárás -mondta szelíden, majd karját a párnája alá csúsztatva elnyúlt az ágyon.
- Pfh... - prüszkölt fel halkan. - Elemzés Kisasszonyka! - dünnyögte az orra alatt.
Shya mosolygott.
- Kérdezhetek valami személyesebbet? Ha nem akar, nem válaszol, csak egyszerű kíváncsiskodás.. Nem szeretném, ha megharagudna érte... -
Yzarr várakozóan pillantott a nőstényre.
- Meglátjuk - hallatszott a tömör felelet, miközben még mindig a nőstény felé fordított fejjel feküdt, háton.
A Kisnőstény a párnán fekvő fejjel bólintott.
- Neki mennyi időbe telt, míg megszelídítette magát? - hangja érdeklődő, álmos és csendes volt, és akárcsak Shya az elmúlt jó pár percben, kedves.
Yzarr arcán számos érzelem futott át hirtelen, a harag és a bánat mégis később tűnt el az arcáról, majd egy semleges álarcot öltve magára, fordult meg és gyűrte a feje alá a párnát.
- Engem nem szelídítettek meg! - morogta s egy mozdulattal eloltotta a gyertyát. Csak a sercenés hallatszódott, ahogy elnyomja az ujjaival.
- Azt látom... - motyogta Shya a párnába, de hangjában nyoma sem volt neheztelésnek, sem gúnynak, csupán egy árnyalatnyi pajkosság csendült benne, miközben hirtelen szentimentalitástól vezérelve apró mozdulattal feljebb lendítette Yzarron a takaróját. Azt hihetnénk, elfelejtette a hím sértéseit, és valóban. Az elmúlt pár perc békés, legfeljebb kissé óvatos beszélgetése jólesett a lánynak, s így sokkal kevésbé látta sötétnek a jövőt... vagy akár Yzarrt. Ugyanakkor hálás és kicsit megkönnyebbült is volt, amiért a másik csak durcás morgolódással felelt ahelyett, hogy durvább módon fejezte volna ki nemtetszését. Ez lehetett talán az oka, hogy eljutott egy ilyen szinte már személyeskedő gesztusig Yzarral kapcsolatban.  
Yzarrban bennt rekedt a levegő, amikor megérezte a testén a takarót. Zaklatottan járt a tekintete pár pillanatig, majd lassan engedte ki a tüdejében tartott levegőjét, hogy aztán a felületes, éber álomnak szentelje az éjszaka egy részét.
Shya sem tétovázott sokáig, a vitájuk és azt követő sírása kimerítették, így most, hogy a hangulat megnyugodott, szinte már békés volt, ő is hamar elaludt. Ám ő jóval mélyebben, mint Yzarr.
Yzarr, amint érezte hogy a nőstény mélyebben szuszog, óvatosan mozdult meg, és kelt ki az ágyból, hogy a Kistnőstényért nyúlva a térde és a lapockái alá nyúljon, hogy felemelhesse. Óvatos volt és gyengéd, minden mozdualta törődésről árulkodott, de inkább az óvatosság hajtotta, hogy nehogy felébressze a nőstényt. Halkan nyomta le a kilincset s húzta ki az ajtót könyékkel, hogy aztán a nőstény ibolya illatú szobájába lépjen, s lefektesse őt az ágyára. Amit az ágyba került a nőstény, a macskája is előkerült, Yzarr lábánál tekergőzött és dorombolt. A hím még betakarta a nőstényt és elsietett az erkély ajtó irányába. A macska pedig kitartóan ügetett a nyomában. A hím szobájába érve pedig elfoglalta a helyét Yzarr ágyán, közvetlenül a nőstény helyén. Yzarr még az erkély ajtóból fordult vissza s vetett egy futó pillantást Shyarára. Majd becsukta az ajtaját és átvágott a saját szobájába. S lefeküdt az ágyába.Nem kellett sok, hogy elaludjon, a Kisnőstény macskája kitartóan dorombolt miután párszor végigsimított a selymes bundáján s megvakargatta az álla alatti részt. Nyomban Yzarr hátára is feküdt, miután a hím hasra fordulva elaludni készült.
Shya nem ébredt fel arra, hogy visszavitték a szobájába, s úgy tűnik, a dermedtségük ellenére újabban igen aktív hajnalkák is megelégedtek a közös elalvással, így a fájdalom sem jelentkezett.
A lány mélyen és békésen aludt, bár jót mosolygott volna a szomszéd szobában lévők testtartásán, ha látja.

Helyek:

2 hozzászólás érkezett.

  1. Ruby válasza:

    Ne csak mindig a jót írjam, itt egy kis kritika!
    Van benne egy pár elírás (felesleges szóismétlés az elején, valamint a színek a közepén egy hosszabb sárga, de egy része Shya gondolataival.
    Nagyon tetszett Yzarr hozzáállása. Végre nem csak ölték egymást, hanem megpróbáltak ismerkedni emberi hangnemben. Rájuk fért már egy kis veszekedés mentes beszélgetés. Nem zárkózhat el mindig mindentől a hím.
    ...törődés? (átvitte a másik szobába)
    Nem mondjátok?! XD

  2. Unknown says:

    Vettem, értettem! :D Hibák ha minden igaz javítva, ha maradt még szólj ;)

    Csak maga miatt tette :P Hogy tudjon aludni :D

Vélemény hiány, azonnali utánpótlás szükségeltetik! :