Google+ Haláli házasság: 45. Konfliktus?!

Haláli házasság

Tetszett? :)

Yzarr  egy fürkésző  pillantással mérte végig a tőlük nem messze álló nőstényt.A testvéri szeretet ilyenfajta kimutatása valahogy elbrzaszotta a hímet, a nőstényke szavai alatt kicsit erősebben ölelte magához a húgát, s halkan köszörülte meg a torkát. Úgy tűnt, Yazirát is mélyen érintették az iménti szavak. Yzarr közben párszor végigsimított Yazi hátán, s óvatosan, észrevétlenül kivett egy hajcsatot a testvére hajából.
- Szétcsúszott a hajad... a nagy rohanásban... Valakinek meg kéne csinálnia... - pillantott jelentőségteljesen a Kisnőstényre, a húgát pedig finoman meglökte. Shya értette a célzást, bár  meglepődött Yzarr gesztusán.
Yazi érezte, hogy a bátyja itt van mellette s jól esett a közelsége s szörnyülködve hallotta, hogy létezik bizony gonosz testvér is.Jól esett neki a bátyja támogatása, s a hangja rázta ki a saját kis kábulatából. Bátyja lökésére indult először tétován, majd belerohant egyenesen Shyara kinyújtott karjaiba.A Kisnőstény könnyes szemmel ölelte magához a lányt szorosan, és hálát adott az isteneknek, Ébennek és Kristálynak, és bár nem ismerte be magának, de Yzarrnak is, amiért barátnéját egyben kishúgát épségben megőrizték.
Yzarr pedig ezt a pillanatot választotta arra, hogy visszatérjen a kis táborhelyükre, s magukra hagyja a nőstényeket és helyet foglaljon a korábbi helyén. De előbb a szütyőjéhez lépett és kihalászta onnan a napraforgó magos tasakot. Levette a sólyomról a szemfedőjét és szabadon eresztette, aztán ült csak le.
- Shya, olyan rossz, hogy … tudod... te.. és a ….testvéred... - de inkább nem folytatta, csak szorgosan ölelte a barátnőjét. Shyara sem válaszolt, csak megsimogatta Yazi buksiját, és visszább fogta a sírhatnékját. - De nekem van egy nővérkém, aki a világ legjobb nővére lesz! - felelte mosolyogva és karon ragadta Shyát Yazi.
Erre azonban már a Kisnőstény sem maradt csendben, felkuncogott.
- Látod, már csak miattad is megéri beházasodnom a családba -jelentette kis Shya, és talán fel sem fogta, mit mondott éppen.
Kézenfogva indultak vissza Yzarrhoz. Yazira csak elvigyorodott Shya szavain, ő igen is örült neki.
- Befonnád a hajamat úgy, ahogy te szoktad...magadnak? - pillantott a mellette lépkedőre Yazi, barátnéja pedig bólintott.
Végül letelepedtek Yzarr mellé, Shya pedig az ujjaival kezdte el kifésülni Yazi tincseit. Ráérősen játszott a fehér loknikkal, majd végül egy tincset innen, egyet onnan emelt ki, és olyan parkettafonást készített a lánynak rövid időn belül, amilyet még magának sem, pedig elég gyakorlottnak vallotta magát.
-Yzarr. Megfogná egy pillanatra? - tartotta Yazi fonatát a hím felé, mert kiszúrt egy virágot, amit a lányka hajába akart rakni.
Yzarr érdeklődve pillantott néha a fonás felé, de leginkább az égen repkedő madara kötötte le a figyelmét. Viszont szó nélkül nyújtotta a tenyerét, félig vaktában. De talán jó irányban. Shya a kezébe rakta a tincsen, rászorította a hím ujjait, majd felkelt és levadászta magának a kis pitypangokat.
- Yzarr, szép leszek? - kérdezte lelkesen a bátyját.
- Ööö... igen! Igen... Határozottan. - s végre az említett buksi irányába nézett, fel sem tűnt neki, hogy a nőstény önállósította az ujjait,.nem vallotta be, de a madara jobban lekötötte, mint a hajfonogatás. De addig tartotta a kezébe nyomott hajat ameddig kellett.
Shya feltűzte azt a pár szál sárga virágot Yazira tincseibe, majd kettő tincset meglazított a frufrujából, hogy az arcába hulljon, és Yzarr felé fordította a lánykát.
- Na készen vagyunk...
- Köszöööönöööm! - mosolygott lelkesen.Igen ám, de nem volt tükre. - Yzaaarr, tudom... hogy most hoztad a madarat, de... nézz már ide! - dohogott dühösen. S kinyúlt Yzarr arcáért, hogy szelíd erőszakkal fordítsa a maga felé.
~Ezaaaz... valamit kiszúúrt, hol a kesztyűűm? Gyerünk...~
Még a rágást is abbahagyta, s úgy figyelt.
Mivel Yzarrt nem hatotta meg a kérés, Shya vetette be magát. Yazira hangocskáját utánozva szólalt meg.
- Bátyuuuuuuuus! Nézz már ráááá..-nyüsszögte, remélve, hogy Yzarr erre végre felfigyel.
Meghökkenve kapta a fejét a Kisnőstény irányába, de nem késlekedett a válasszal sem.
- Hát... így már nem kell feleségül vennem, ha minden igaz, nem? - végül a testvérére pillantott.
Shya elkomorodott.
- Elriath bácsi más véleményen van...- jegyezte meg, de ennyiben hagyta a dolgot.
~ Nem is helyeselné a dolgot, úgy hogy vagy felhagysz ezzel a bátyusozással, vagy.... Esküszöm síró görcsöt kapok, ha te is a húgom akarnál lenni, egy is bőven elég nekem.~
Mogorván pillantott a nőstényre, mire Shya felfigyelt.
- Ne engem nézzen, hanem a húgát! Rajtam nem változott semmi - morogta a hímnek hanyagul.
~ Le fogom késni, tuti lekésem... Nem fogom látni, pedig az első vadászata...A fiúk azt mondták, tegnap ügyesen repkedett. Dorean szerint jobban, mint amikor elhoztuk.~
Egy utolsó szúrós pillantást küldött a Kisnőstény felé majd a tekintete végül megállapodott Yazirán, s a gondolataiból semmilyen kétségbeesés nem szűrődött le az arcára. Fél mosollyal az arcán pillantott a testvérére.
Yazira egészen közel hajolt Yzarrhoz, hogy szemügyre vegye magát Yzarr ezüstszín tekintetében.
~ Egek, most meg már tükörnek is használ! ~
Sóhajtott fáradtan, miközben bekapott egy napraforgó magot.
- Szépen nézel ki. - konstatálta egy mosoly kíséretében.
- Enyje, így bókolni egy nősténynek! - lépett elő Dorean Yzarr mellől. Szavait Shyara helyeslő bólogatása kísérte.
- Hülye, néha azért gondolkodhatnál! - morgott rá a barátjára.
- Bátyus, rajzolj le kérleeek! - felelte Yazira mit sem törődeve a hímek acsarkodásával. - Emlékezni akarok erre a napra. Amikor lett egy nővérem! - s lelkesen megölelte a kissé meglepett Shyarát.
- Sajnálom, de nincs hozzá eszközöm. - felelte egyekedvűen, s talán megkönnyebbülve.
~ Végre, foglalkozhatok a madárral..~
Akinek a hangja betöltötte a tisztást, jelezve, hogy már le is terítette az áldozatát.  Bosszúsan kapta az említett irányba a fejét és beletörődötten sóhajtott.
~ Lekéstem...~
- Ne aggódj, rajz felszerelés rendel, hány fő részére? - kérdezte Dorean, mire Shyara felkuncogott.
Yazira nemet intett a fejével, hogy ő köszöni szépen, nem kér.
Yzarr felpattant s felvette a kesztyűjét, majd magához hívta a madarát. Az nem érkezett az első füttyre, de még így is hamar a hím kinyújtott karjára repült. s elfogadta a szárított jutalom falat húst, ami szintén a fára volt felfüggesztve. Arra felé amerre a madár is le volt ültetve, pihenni.
- Yzaaar légysziii - lépett oda Yzarr mögé és a bátyja vállára tette a kezét.
- Jól van... - adta be a drekát morogva. - Hozhatsz egyet ha akarsz...színeset, vagy... fekete fehéret?
- motyogta Yzarr megadóan.
- Színeset! - felelte mosolyogva. - Még szép! Látni akarom a virágokat is, és -és Shya is legyen rajta! - vázolta az elképzeléseit.
- Tudod... telhetetlen vagy! Mit kapok fizetségül? Egyik festő sem dolgozik ingyen...- felelte, miközben szabadon engedte ismét a madarát. Shya élvezte a vigyorgó szemlélő szerepét, és még véletlenül sem szólalt meg, nehogy a hím esetleg bibircsókot rajzoljon neki anyajegy helyett.
Dorean egy kuncogás kíséretében távozott a helyszínről.
A homlokát  vakarva fordult vissza Shyara felé, Yazira ugyanis nem tudta, még ötlete sem volt, hogy mit adhatna Yzarrnak. Segélykérően pillantott a nővérére és tanácstalanul dobolt az ajkán.
- Egy hétig mindig kopog, mielőtt benyitna a szobájába.. ajánlota fel Shyara:D
- Fizessen neki egy kuuuu.....höööm......mmm...röm... láááá... - szólt közbe Dorean, de a többi már nem hallatszott, mert egy hátulról jövő vastag kesztyű tarkót találta.
- Dorean, tulajdonképpen, mit is lebzselsz még te ott? - kérdezte Yzarr az elhajított kesztyű irányába fordulva, csípőre tett kézzel.- Ennyi idő alatt, a rajz cuccokat is ide hoztam volna, kétszer...
- Bocs, de már nagyon kellett és szóval... az a fa már nagyon száraznak látszott.- erre a mondatra halk prüszkölés hallatszott Shya felől, ahogy próbálta elfojtani kitörő kacaját.
- TE sötételfek barma! Te, szerencsétlen... miért nem vizelted  inkább körbe öt méteres körben a pihenő helyünket?! - a hangja nem volt egyáltalán bosszús, de... Azért mégis csak meg volt a véleménye a dologról.
- Várj, már most nézem , hogy a kesztyűd is olyan lett! - hajolt le az említett tárgyért. S meglengette az orra előtt. - Jah, nem... - s visszahajította a hímnek, aki elkapta.
~Ez a szerencséd...~
Yzarr bosszúsan ült le a megszokott helyére.
- Szóval, mit ehetek? - döntötte a tarkóját a fának Yzarr. - Csak kókuszgolyó van?
- Természetesen nem. Talán van kuuuu...hööm.. korica?  -álcázta kérdésnek Shyara az apró verbális tüskét, mellyel Yzarr felé döfött. - Ja, nem.. tévedtem. Nálunk nem terem...
Yzarr érdeklődve pillantott a Kisnőstény felé.
- Csak, szeretné azt hinni kedveském.... csak szeretné..hogy itt ne teremjen.... - vigyorgott vissza pofátlanul.
- ó, tényleg? - kérdezett vissza a nőstény csodálkozva - Hol? -érdeklődött lelkesen, majd komoly arccal hozzáfűzte a magyarázatot. -  Csak hogy tudjam, merre keresgéljek...-
- Minek arról magának tudni?- kérdezte ártatlan arccal. -  Hogy seprűvel náspángoljon el engem, vagy őket? - kérdezte visszafeleselve a nősténytől. Miközben a kosárért nyúlt, hogy maga tudja meg végre, hogy mi is a menü.
- Náspángolni? ugyaan! Természetesen szemezgetni gondoltam. Kiválasztani a legédesebbet, legfinomabbat...-felelte a lány, akárha valóban a zöldságről beszélne. Nem tudta, Yazi mennyire érti a beszélgetést, de nem akarta túl egyértelművé tenni a lányka számára, hogy kikről is van szó éppen.
- Tudtam, hogy frigid! - felelte foghegyről Yzarr. S szélesen mosolygott. - Viszont, le kell hogy törjem a lelkesedését, semmi köze hozzájuk, ahogy ahhoz sem, hogy hogyan szórakozom... - felelte mosolyogva s bekapott egy szép szőlőszemet, amit egy jól bebugyolált kendőből hámozott ki, a fürt többi részével együtt.
- Ó, félreérti! - emelte fel a kezét Shya védekezve. - Én magamnak kerestem volna egy kis finomságot. De ha nem, hát nem... - vont vállat ál-sajnálkozva, és kényelmesen a könyökére támaszkodott. 
- Rajta! Kerekedjen fel és vegye a háta közepére az egész Themar birtokot! - felelte egy kacsintás kíséretében. - Szórakozzon nyugodtan, így legalább mondhatom, hogy nem én voltam aki elvette az erényét... S nem én szégyenítem meg. A nevem tiszta lesz... - dobott a szájába két falat szőlőszemet.- Mi több, akkor ilyen formán segítek is. Megörökíthetem az éjszakát, mint tisztes szemlélő.
- Yzaaaaaaarrr! - csattant fel YAzira.
- Ő kezdte! - felelte védekezőn.
- miiiit? - kérdezte Shya ártatlan pofival. - Én kukoricáról beszéltem. Tényleg megkívántam. Vagy félreérthetően fogalmaztam volna? - vigyorgott szélesen a hímre.
~ A jóóóó édes kukoricás  anyját, azt~
Mélyről jövő kacaj tört fel a hímből s vigyorogva rázta meg a fejét.
- Egy... két helyet, igazán jól be lehet vele tömni...megtölteni... - felelte két nyelés között.- Szóval megértem hogy megkívánta - közölte mosolyogva Yzarr.
Shya arcán ezúttal tényleg őszinte értetlenség látszott.
- Öhm, nem tudom... -kezdte bizonytalanul, majd visszatalált a képére a vigyor. - De maga csak tudja...
Yzarr megengedett magának egy fürkésző pillantást a nőstény felé. A tekintete itt-ott megállapodott, kihívóan és elidőzve a Kisnőstény violaszín íriszeiben, miközben egy vállrándítás kíséretében bekapott egy újabb szőlőszemet.
- Lehet róla fogalmam... - válaszolta némi idő elteltével.
A lány higgadtan állta a hím vizsgálódását. túl jó kedve volt ahhoz, hogy az esetleges következményektől tartson. Talán a korábbi nagy riadalom elmúlása tette ennyire felszabadulttá Shyát. Így Yzarr mondatra sem reagált különösebben sokat, csupán feljebb ült, s anélkül, hogy felállt volna, meghajlást imitált.
- Mint mondtam: ha Ön mondja, elhiszem...-felelte udvariaskodva. Azért Yzarr éles nyelvével megbirkózni fárasztó dolog volt, még ha szórakoztató is.
- Remélem, hoztak mást is a szőlőn kívül?  - pillantott a kosárba a hím. Ugyanis a szőlőfürtöt most hajította el, már ami maradt belőle. Mert ez csak étvágygerjesztőnek volt jó, legalábbis a számára.
S ha senki nem foglalkozott vele, akkor feltúrta a kosarat valami tartalmasabb darabért is. Shya hagyta, hadd keresgéljen a másik, inkább Yazit figyelte, aki pedig a fejük felett köröző sólymottüntette aki a figyelmével.
- Bátyus... ugye tényleg lerajzolsz? - kérdezte révetegen. - Mert... most már szeretném, ha a madár is rajta lenne. Van már neve? - kapta fel a fejét érdeklődve Yzarra.
- Öhmm... neve? Nincs... Fölösleges. Úgy sem arra hallgat.... - válaszolta Yzarr, miközben ráakadt egy szendvicsnek tűnő darabra és még néhány hasonló formájú halomra. - Kér valaki? - tette fel a költői kérdést. Már az is csoda, hogy megehette a szőlőt egyedül, bár... ő sem kérdezte, hogy kér-e valaki abból. Túlságosan belemerült a nősténnyel való piszkálódásba. - Doreanon és rajtam kívül még nem nagyon tűr meg mást... - felelte őszintén.miközben kibontotta a szendvicsét.- s szeretném, hogy ez így is maradjon.
Shya bólintott, hogy tudomásul vette. Amúgy sem tervezett solymászni. Éhes sem volt, így inkább hasra fordult, és kezére hajtott fejjel bámult maga elé.
-Akkor tudod mit?! Szeretnék egy olyan pónit. Mint Flótás. Kicsi, aranyos és vicces.- felelte mosolyogva Yazira, miközben ő Yzarr szendvicséért nyúlt. Yzarr egy kérdő pillantás és egy lemondó sóhaj kíséretében nyújtotta át a szendvicsét a testvérének, még beleharapni sem tudott...
Shyara felhördült.
- Minek? nagy vagy te már hozzá.
- Lehet, hogy én igen! De a gyerekeitek viszont kicsik lesznek! - vágta ki magát büszkén.
- Miivaaan?!  - az orrnyergét masszírozva  meredt úgy a húgára mint akit még az életében nem látott.- Hogy... mih?! Ugye csak tréfálsz.... - s belenyúlt a kosárba hogy kivegye ezúttal a saját szendvicsét.
A békésen fekvő Shya is felkapta a fejét, és gondolkodás nélkül hangot adott tiltakozásának.
- YAZIIIII! Még rossznak is vicc! - szörnyülködött a lány feltápászkodva arra az időre, míg ezt a  gyerekes kérdést tisztázzák. - Azaz.. viccnek is rossz -javította ki magát Shyara, mikor magához térve az első döbbenetéből, felfogta, hogy valami nem stimmel a mondatával..
- Én...és gyerek... kizárt! - méltatlankodott Yzarr a vigyorgó húgára pillantva.
- Miért, gondoljatok bele, tiszta aranyosak lennének. Örökölnék Shya bájosságát... A szemük mindegy mert mindkettőtöké szép... A hajatok hasonlít... Én meg nagynéni lehetnék! - felelte vidáman. Az sem zavarta, hogy az említett egyének ki vannak akadva.
- Akarod, hogy lerajzoljalak, vagy nem? - pillantott kérdőn a húgára.
Yazira méltetlankodva nyitotta ki a száját.
- De...- kezdte, de Shyara meglepően kemény hangon fojtotta belé a szót.
- Kicsim. Majd ha megtanultál vigyázni magadra, esetleg mi is átgondoljuk ezt a gyerekkérdést. Majd ha Surra kölykezik, kapsz egy cicát, de a pónit.. és az unokatesót -megborzongott - felejtsd el.
Yzarr felhördült a hallottakon.
- A gyerekkérdésen nincs mit átgondolni! Viszont, pónit azt kaphat. Mert... van egy rossz hírem a számodra... - de megzavarták így nem tudta befejezni, haragosan pattant fel, ültéből.
- Mert most is majdnem kilapította magát egy miatt?
Orrnyereg masszírozve pillantott a Kisnőstényre.
- Nem tudom, minek képzeli magát?! Úrnőnek, netán már most a feleségemnek tekinti magát, hogy ilyen dolgokban döntést hozzon, hogy mit kaphat meg és mit nem? - kérdezte halkan, fenyegetőn, mire Shya haragosan villogó szemekkel viszonozta a hím pillantását.
- Képzelje, történetesen épp azt próbáltam elmondani neki, hogy Kristály nehezen viseli a nőstényeket a közelében. Így... - aztán villanva hallgatott el
- Bocs, hogy élek, de ha nem tetszik, bizonyára tudja a megoldást! - fakadt ki Shyara és felkelt, hogy távozzon.
- Meneküljön csak, az úgy is jól megy magának! - morogta Yzarr. - Megtenné, hogy akkor este sem zavar? - nem kérdés volt csupán utalás, ha most megy, akkor ne is keresse.
Shyara megtorpant. Jelen pillanatban csak távol akart lenni a hímtől egy kicsit, hogy lehiggadjon és kpes legyen ismét normális hangot megütni, akárkivel is beszél.
-Yzaaaaarr! - sikkantott fel Yazira bánatosan. - Miért kell veszekednetek mindiig?!
- Mindig csak Yzaaarr... mindig én! Gondolkodsz, mielőtt megszólalsz és sápítozol vagy nem? - vakkantotta dühösen. Felhúzta a kesztyűjét, Fütyült a madarának, aki az első szóra röppent, majd a lovainak is fütyült.
Shya lassan visszasétált az egyik közelebbi fához és nekidöntötte a homlokát. Jólesett neki, hogy Yazira rászólt a bátyjára, de tudta azt is, hogy ebben a vitában most tényleg volt szerepe neki is. Épp csak nem tudta, miért kellett így rámorrannia a hímnek. Ugyanakkor, visszagondolva az imént elhangzott mondatokra... kétszer is a hím szavába vágott, amit tudta jól, hogy Yzarr nehezen visel. Emellett a Kristályról megtudottak fényében tényleg megérdemelne a lányka egy kis kárpótlást.  Persze nem értett teljesen egyet a hímmel és nem érezte azt, hogy ő maga az egyetlen ludas, de... ~Túlreagáltam. Megint. ~ Nagyot sóhajtott, és bár még nem tudta mit akar mondani,  de elszánta magát, hogy normálisabban szól a hímhez és - felajánlja a békejobbot.
- Yzarr... - kezdte Shya némi bűntudattal a hangjában.
Yzarr fogta a pokrócot és az odaérkező Ében hátára terítette. Könnyedén ugrott fel a hátára egy kézzel kapaszkodott Ében sörényébe, hiszen a másikban ott ült a madara. A fekete csődör, érezve Yzarr feszült hangulatát néhányszor megfordult a tengelye körül, mire a hím a sarkaival állította meg. Érdeklődve nézett le a nőstényre, nem kerülte le a figyelmét a hangja.
- Sajnálom, én... Megbeszélhetnénk ezt este, ha lehiggadtam? Kérem...

Helyek:

2 hozzászólás érkezett.

  1. Ruby válasza:

    Olyan jó fejek mikor civódnak. Nagyon bírom őket olyankor.
    De természetesen megint belerondítottatok a tökéletes kis piknikbe. Nem fértek a bőrötökbe? Miért kellett összeveszíteni őket? Gonoszak vagytok!
    Nagyon tetszett!!!

  2. Unknown says:

    Nem mi kezdtük :D Kivételesen :P :D *homloktörlés és békepipa fújás. *

Vélemény hiány, azonnali utánpótlás szükségeltetik! :