Google+ Haláli házasság: 40.Titkok

Haláli házasság

Tetszett? :)

Yzarr jó ideje olvasott már, s elérkezett ahhoz a ponthoz amikor kíváncsian mordult fel, majd dühödten horkantott. Épp az Obszidián Kígyó fejezeténél tartott, ahol megakadt a tekintete egy odahelyezett lapon. A nőstény írását fedezte rajta fel.
  • A leghatásosabb s egyben legkiválóbb, gyorsan ölő méreggel rendelkezik, ám kevesen tudják csak, hogy ez a kígyó képes más kígyók mérgét is semlegesíteni.
  • ~ Különös képesség. De milyen áron!~
  • Ében Liget: Be nem teszem oda a lábam..
  • Az ár: Kegyetlen döntés, de képtelenség ítélkezni felette. Nem tudhatta, hogy így alakul, és... a kétségbeesés és ragaszkodás.. kegyetlen kényszerítő erő. Remélem, soha nem állít ilyen döntés elé az Élet.
  • Az áldozás: Szóval gyilkosok. Megnyugtató. Most már legalább átláthatóbb az értékrendjük. No meg világos az a könyörtelen bizalmatlansága is. Szakmai ártalom, nemde?
Yzarr újabb papírt talált a korábbi ikrek történeténél, ez rövidebb volt.
  • Remélem, azóta meglelték a nyugalmukat.
Yzarr szorongva olvasta a következőket atyjánál és nagybátyjánál, korábban nem olvasta azokat a lapokat, hiszen gyermekként nem volt kíváncsi a születésének a körülményeire, de arról tudott, hogy volt egy halva született öccse.
  • Mennyi minden változott azóta...Sajnálom, hogy nem ismerhettem őket hamarabb. És Ibreath mint szerető feleség. Sokat veszítettek, túl sokat.  
  • Kényszerházasságból szerelem... ezek után nem tudom, merjek-e, akarjak-e közel kerülni Hozzá.
  • “Különös férfi.” Jah.. kétségkívül.
  • Kék szem: .  .  . meg. fogom. öletni. magam.
Yzarr végül elérkezett az utolsó történethez. Dühös, fájdalmas morgás szakadt fel a torkából, de nem a nőstény írása miatt, hanem attól, hogy külön fejezetet szántak a számára. S, hogy... benne van minden, ami vele történt.
~ Kész szerencse, hogy nem írtad le apám, hogy hogyan végeztem puszta kézzel, a vadász kopóval, aztán, hogy majdnem Dorean lett a következő áldozatom... ~
Mázsás súly nehezedett a hím mellkasára. Az imént olvasott szavak, feltéptek jó néhány régi heget, egy szaggatott sóhaj kíséretében ült fel és fordult ki az ágy szélére, hogy a fejét a tenyerébe temesse, ezzel a mozdulattal potyogtak ki a nőstény papírjai is az öléből, valamint puffant hangosan a könyv is a földön.
Shya megdermedt a puffanást hallva, s hogy érezte Yzarr mocorgását. Kis ideig mély levegőket vett, majd mikor elfogyotta takaró alól a lélegeznivaló, óvatosan feljebb emelte az anyagot. Arcát elérte a szoba jóval hűvösebb levegője, és lassan elapadó könnyei kellemetlenül feszültek az arcán. A lány fáradt sóhajjal tűrte le magáról a takarót, majd kidugta a lábát is, és felkelt. Szó nélkül, arcát törölve indult el a fürdő felé.
Yzarr az ujjai közti résen pillantotta meg a két soros lapot, s onnan ülve olvasta el a szavakat. Látta a nőstény árnyékát ahogy megmozdult s elindult a fürdő felé, de nem igazán törődött vele.
  • Theresa: Kösz drágám, rohadj meg.
  • Drága jó Elriath, mibe kevertél... Hogy’ felelhetnék meg nektek?!  
~Ebben legalább egyet értünk...de már rég megrohadt...~
Morgolódott fáradtan a hím magában.
~ Olvasta, jó-jó... De...Theresát, én akartam elmondani... egyszer vagy soha! Külön fejezet, nekem?! Rém megtisztelő.... Ráadásul, pont ebben a könyvben! Szégyen... szépen kielemeztek. ~
Yzarr vállai megrogytak.
Shya kis ideig ácsorgott odabent, majd megnyitotta a vizet és lemosta az arcát.kicsit élőbbnek érezte magát a melegvíz után, ám a sírástól fáradt és érdektelen lett, ahogyan az lenni szokott.
Yzarr, mikor nyílt a fürdőajtó, s látta, hogy a nöstény közeledik vissza, rendezte a vonásait és csak ült az ágyon semmibe meredő tekintettel. Ám, korántsem olyan megtörten, mint  mikor még a nőstény a paplan alatt feküdt.

Helyek:

2 hozzászólás érkezett.

  1. Ruby válasza:

    Jó az a könyv! A kis rafkós, elolvastatja a lánnyal, így nem kell vele beszélni. Lehet alkalmazni kéne a való életben is. :)
    Tetszett Shya hozzáállása is. Jegyzetek "véletlenül" a könyvbe maradtak.
    Nagyon tetszett, bár rövidkére sikeredett.

  2. Unknown says:

    Valódi taktikus a kisfiú nem? :D

Vélemény hiány, azonnali utánpótlás szükségeltetik! :