Google+ Haláli házasság: 75. Családok

Haláli házasság

Tetszett? :)

- Felfogta, hogy a családját akarja ellehetetleníteni? - kérdezte Yzarr halkan. - Meg... egy Úrinőhöz egyébként sem illenek efféle, felégetem a birtokot és jól helyre teszem az apám, üres fenyegetések...

Shyara érdeklődve pillantott Yzarr felé, s maga is korlátra könyökölt.

- Nmeeem, Yzarr. Én nem akarom. Csak azt mondom, hogy ha megtörténne, nem ejtenék könnyet sem a házért, sem a birtokért. Egyszerűen... már nincs közöm hozzá. Az egyetlen, amim ott van, az anyám.... A tűz pedig... - sután vállat vont. - azt hiszem, az itteni máglyáról jutott eszembe. Szép, és megnyugtató, szeretem nézni. És félreértett, nem fenyegetőztem. - mosolyodott el szelíden a lány. - csak néha jó lenne valaki, aki helyre billenti a mérleget, amit apámék tettei félredöntöttek. Jó lenne, ha valaki igazságot tenne, de nem Shyara igazságát, hanem.. valami.. valami olyat, ami felettük, és felettem is áll...

Yzarr féloldalasan nekidőlt a korlátnak, a nőstény felé fordulva s úgy hallgatta a nőstény szavait. Elgondolkodva bólintott, a tekintete végig siklott az álmélkodó tömegen,majd tekintete a tető egyik pontján állapodott meg. Dühösen felmordult, de mielőtt megszólalhatott volna, a Kisnőstény ragadta meg a karját, s mutatott az égre.

- Nézze! - odafönt arany és zöldeskék szikrák pattogtak kis felhőkben, ahogy fellőtték őket, s a röppálya mentén itt-ott megtelepedtek a fények, akárha a felhőcskék lusták lettek volna továbbrepülni. A széthulló puskapor és a többi adalék zizegő hangot hallatott, megmosolyogtatva ezzel Shyarát. Az ezt követő finálé elfeledtette a lánnyal iménti baljós témájukat, s elismerős-csodálkozó hangja most csak egy volt a tömeg izgatott hangjai között.

A kezét sem vette el Yzarr karjáról, egyszerűen elfelejtette, hogy odatette, s időnként, egy-egy szebb csillámnál mosolyogva pillantott Yzarr, hogy lássa, az is osztozik-e a lelkesedésében.

Yzarr megfeledkezve a vendégükről fordult a nőstény által mutatott irányba s nézte a finálét. Elismerően bólintott. ~ Kitettél magadért... Mester...~ Hiszen a gnóm mestere készítette elő a tűzijátékot s részben az ő örömére ajánlotta fel a falunak, hogy kipróbálhassa az újabb formáit. Nem tudta, hogy ilyen jól sikerült, mert a fináléban feltűnő színeket és mintázatokat nem látta még, S jól lehet, hogy bár nem mosolygott, a tekintete a pillantása ahogy a feltűnő színes fényeket figyelte jelezhette a Yzarra pillantónak, hogy tetszik neki a látvány.

Shyara lelkesen ámuldozott a szebbnél szebb formákon és színeken, majd a fényjáték durrogásai közül fokozatosan egy ismerős dallam kezdett kiemelkedni.

Yzarr megtámaszkodott a korlátnak és néha lopva a nőstényre pillantott.

Bájosnak tűnt a szinte gyermeki ámuldozással az arcán,s a pillantása is hasonló örömökről árulkodott Mégis valahogy különös volt, az iménti komoly témához képest, büntetések és sérelmek után így felülemelkedett, s csak azzal foglalkozott ami épp most történik,. Lehet hogy neki is így kéne tennie, és elengednie magát jól érezni, de abból sosem szokott jó dolog kisülni, az hogy az imént a kígyó kihasználta a jó kedvét és felelt az üdvözlésre, csak egy kis apróság volt, a Kígyó számlájára írható történéseknek.

- Most látott először tűzijátékot? - kérdezte Yzarr egy apróbb szünet közben .

Shya eltöprengett AA Kisnőstény megrázta a fejét. Noria születése előtt atyám elvitt minket egy Karneválra, és ott egymás után két estén is lőttek fel tűzijátékokat. De azóta nem láttam - mosolyodott el Shya, majd felcsillant a szeme, s huncutul pillantott a hímre

- Csak nem a maga keze van ebben is?

- Miért még miben kéne, hogy benne legyen a kezem? - kérdezte szemöldök ráncolva Yzarr pimaszul a nősténytől.

Mire a lány egy pillanatig zavartan nézett, majd mélyen elpirult, csak hogy végül megrázza a fejét. Gondolatai között ugyanis szerepelt az emlék, amikor jelei sajogtak és Yzarr a pizsama felsője alá nyúlt, és ez a gondolat, tudta jól, hogy további pajzán tréfákhoz vezethetne. Ugyanakkor Yzarr említette, hogy a lány apja rossz lóra tett, így feltételezhetően a Themar család védelmében is szerepet játszik a hím, nem is kicsit.

- Aazt én nem tudhatom.

Yzarr halkan felkacagott látva a nőstény zavarát, s magabiztosan dőlt neki a csípőjével a korlátnak.

- Azt hiszem kényes témára tapintottam... - pillantott tűnődve a nőstényre, megrázta a fejét s a mögöttük levő asztalhoz nyúlt a saját italáért, már csak azért is hogy a nősténynek legyen ideje összeszednie magát.

- Kíváncsi vagyok mire gondolhatott... hogy így elpirult... - szúrta közbe, miután még kortyolt az italából és Yzarr szavaira a tarkóját vakarja, majd kissé lentről pillant a hímre.

- Hátöhm. Az incselkedő kérdésére majdnem reflexből válaszoltam... - mosolyodott el a lány kissé félszegen.

 A hím szinte az orra hegye fölött pillantott a nőstényre, a pimasz mosoly még most is ott volt az arcán, a szabadkozó hangra pedig megeresztett egy ragadozó vigyort. S csak az egyik szemöldökét húzta fel, érdeklődve, kíváncsian, sugallva, hogy várja a folytatást.

Shya orcája csak még mélyebb szürkére váltott, s kissé furcsállta a hím ragadozóvigyorát. Vagy legalábbis azt, hogy ahelyett, hogy megijedt volna tőle, csak további visszavágásra buzdította őt az Yzarr arcán megjelenő kifejezés.

- Khm.. tehát.. Miben is szeretne "segédkezet nyújtani"? - kérdezett vissza a lány, kissé gyanakvó, mégis jókedvű hangon.

- Még több tűzijáték megtekintésében? - rándult meg Yzarr ajka majd egy fél mosollyal az arcán bökött az ég felé. - Le fog maradni a végéről ha itt pironkodik nekem...

A Kisnőstény elmosolyodott Yzarr szelíd intésére, s határozottan bólintott.

- Úgy legyen! Mikor is lesz a következő? - kérdezte vidám mosollyal, s ismét a fények felé pillantott, bár pirulása közben sem nagyon mulasztott túl sokat a látványból.

- Hamarosan... - rántotta meg könnyedén Yzarr a vállát, és figyelte ahogy apró sárga csillámok terítik be az eget, majd még egyet robbanva a kis csillámok, egy földöntúli kék és zöld színét felvéve robbannak szerte széjjel apróbb csillag és felhőpárnákká.

Helyek:

2 hozzászólás érkezett.

  1. Ruby válasza:

    Ne máááár! Pont Yzarr háborodik fel, hogy a lány milyen gondolatokkal játszik el? Chööö!!!! Az aki többször meg is valósított még kegyetlenebb dolgokat is! Álszent! Oké, értem én, hogy nincs hozzá szokva ilyen beszédhez, de tökéletesen meg lehet érteni Shyia-t!!!!
    Ez megint egy isteni fejezet volt számomra! Annyira imádom amikor cinkosan évődnek, hogy le sem tudom írni!!!! :) :) :)

  2. Ana válasza:

    Én is imádom őket olyankor, annyira aranyosak ^^ De az a baj, hogy a következő pillanatban meg már egymás torkát tépik valami félreértett ostobaság miatt. =( És igen, ez az a tipiku eset, amikor az író akarata már nem elég, és a karakter jelleme és hibája alakítja a történet menetét, olykor az író akaratától eltérve, vagy akár azzal szembehelyezkedve. :D:D Érdekes egy helyzet, mit ne mondjak:D (Jóó, van néhány szándékosan beleírt vita... de nem mindegyiket terveztük el előre! XD)

Vélemény hiány, azonnali utánpótlás szükségeltetik! :