Google+ Haláli házasság: 74. Éjcsillámok

Haláli házasság

Tetszett? :)

Yzarr fenyegetően felmordult.
- A hölgy, nem most lesz elintézve, nem ak
kor amikor te úgy óhajtod. Hozz két kanalat, aztán távozhatsz! - egyenesedett ki ültében Yzarr és gleccserfehér pillantását a gyerekre emelte.
Bár tetszett a hímnek a kölyök merészsége, nem most volt itt az ideje a klán dolgaival foglalkozni.Morogva ereszkedett vissza a székére és figyelmét lekötötte a túloldalt felhangzó durranás.
Shya csendesen figyelte a hímet, s igyekezett semleges arcot ölteni.
hyara kissé töprengő, semleges hangon szólalt meg, miután egy pillanatig még a távozó fiatal után nézett.
- Úgy tűnik, nem volt a bálon, mikor Ön beszédet tartott, s azt hiszi, cask az egyik hódítása vagyok a mai estén.
- Meglehet, de csodákat nem várhatunk el, még akkor sem ha egy kis faluról van szó... - egyrészt zavarta, hogy a nőstényt egy estés kalandnak akarta a kölyök beállítani, amikor még maga sem tudja, hogy hányadán áll vele kapcsolatban, a másik a zavarás ténye maga. - Mindazon által ha tényleg nincsenek szülei... -
~ A klánban talán lenne helye...~
- Nem kéne kallódnia... Ha nem szükséges. - fejezte be Yzarr végül.
Shyara csendben bólogatott, s a hím zavaros fehér tekintete nem kerülte el a fiygelmét. Jólesett neki, hogy Yzarr rendre utasította a fiút, s nem hagyta, hogy a kölyök egyszeri kalandnak nézze őt. Ugyanakkor nem haragudott rá, és sajnálta is az árvasága miatt, így bólintott.
- Nem tudna neki találni valami háztáji munkát? Biztosan nem tiltakozna, akármit kap is, hiszen látta, mennyire mfelnéz Önre.
- Majd elválik. - bólintott egyetértőn Yzarr, s épp szólásra nyitotta az ajkát, hogy kérdezzen a nősténytől, ám két apró hófehér hajú, kipirult arcú gyermek sötételf megakadályozta őt ebben.
- Themarné Asszonyság, néniek csináltuk ezt! - Yzarr megadóan könyökölt az asztalra, majd fél szemmel a poharát fikszírozta a másikkal a triót tüntette ki a figyelmével.
Shyara pedig azzal al endülettel félrenyelte a frissítőjét, s heves köhögésbe
Miközben tisztelettel pillantottak az Utódra is, őt már nem merték megszólítani.

Shyara elővigyázatosa letette a poharát, bár koppanásából ítélve lecsapásnak is lehetne nevezni a mozdulatot, s könnybelábadt szemekkel próbált megszabadulni a félrecsúszott italtól.
Yzarr azonnal megemelkedett s az asztalt megkerülve, a nőstény mellé hajolt, hogy pár apróbb ütést mérhessen annak hátára a félre nyelés miatt.Yzarr mozdulatai hatásosnak bizonyultak, s végül Shyara a tenyerét feltartva jelezte, hogy elég lesz, s reszketegen vett mély levegőt, majd megtörölte a szemét. Egy kis krákogás után meg is tudott szólalni, s az immár tényleg megszeppent lánykák felé fordult, akik kezükben fehér virágokból készített csokrot tartottak, itt-ott apróbb, lila virágocskákkal tarkítva.
kislányok megszeppenve ácsorogtak, hol a hímre pillantva hol pedig a nőstényre.
- Jól tetszik lenni? Ugye nem mi bántottuk? - kérdezték aggódva az apró lánykák.- kérdezték halkan, szégyellősen a nősténytől, s egyúttal talán a hímtől aki úgy tűnt, hogy nagyobb eséllyel fog megszólalni, mint a nőstény.

Shya a köhögéstől kissé fáradtan rázta meg a fejét, s igyekezett bátorító mosolyt caslni az arcára.
- Jól vagoyk, köszönöm. - szavai közben Yzarra is odapillantott, jelezve, hogy ez a hímre is vonatkozik. - De nem hívhatnátok inkább Shyának, vagy Shyarának? - kérte, s tekintete szinte esdekelt.
Ám, Yzarr csak állt és figyeltea jelentet, miközben felegyenesedett a nőstény mellett, s helyet foglalt a mellette levő széken, háttal a tónak, szembe az erkély többi vendégével.
nem vagoyk még olyan öreg - magarázta, hátha ezt megértik a lányok, és sürgősen kapcsolnak
- Nem szabad! - jött a felnőttesebb hang, a gyermekek mögül.
- Mi lenne, ha Kisasszonynak szólítanátok. - szúrta be Yzarr, a gyermekek felügyelőjáre pillantva, vagy talán az apjára.
A Kisnőstény bólogatott, jelezve, az is megteszi.
- Igen, az jó lesz, és a Kígyó is örülni fog neki, hgoy tisztelettel bánunk, a nőstényével! U
gye bátyus?! - pillantott fel rajongva a testvérére az egyik lányka.
Yzarr felszisszent, a pillantása megkeményedett, s nem törődöm módon fordította arcát egészen más irányba.
Ezt hallva azonban Shya bosszankodása és riadalma az Asszonyság elnevezéstől átalakult, s helyét megértés és egy bátrabb mosoly vette át.
megsimogatta a hozzá közelebb álló lánykát, s annak bátyjára pillantott.
- Nem attól lesztek tisztelettudók, hogy olyan néven neveztek, ami udvarias, de nekem kényelmetlen - mondta kedvesen. - A hangotok és viselkedésetek elárulja, mit gondoltok, és azzal, hogy nem hívtok úgy, csak a kérésemet tartanátok tiszteletben.
Yzarr fél füllel a nőstény magyarázatát hallgatta, miközben megmasszírozta az orrnyergét. Eközben az egyik lány átnyújtotta a virágot a nősténynek, s mélyen meghajoltak előtte, pukeddilt eresztettek meg Yzarrnak és boldogan mosolyogtak a párosra.
Shya is elmosolyodott a kicsik udvarias gesztusain, s viszonzásul maga is biccentett.
- Köszönöm szépen. Ti hoztátok utánam a cipőimet is, ugye?- kérdezte kedvesen, miközben átvette a virágokat, s leguggolva a kicsikhez, két-két puszival kedveskeett a csokorért
Igen Kisasszony, nem szerettük volna ha megfázik! Anya is mindig ránk szól! Nem lenne jó ha a Kisasszony is megbetegedne! - felelték felváltva, szinte mintha begyakorolták volna, a fülük végéig elpirultak a puszitól.
Kisnőstény szemöldöke csodálkozva megrándult a lánykák szavaira, de több jelét nem adta, hogy furcsállná azok beszédstílusát.
- Ééértem Nos, akkor azt hiszem, anyukátok is megérdemel egy-egy puszit. Átadjátok neki a nevmben, ugye? - mosoylgott szélesen, s kedvesen biccentett azillemtudó bátynak is.
A báty szintén visszabiccentett a párosnak, s mihamarabb elkormányozta a helyszínről a húgait is
Átadjuk! - kiáltották kórusban a nőstény felé de már sokkal távolabbról. Nagyon meg voltak szeppenve, és össze vissza hablatyoltak, de nekik nagyon tetszett a nőstény és olyan szép lila szemei vannak! Mindenkinek el fogják ujságolni!
 Hogy látták közelről és virágot is adtak neki, és nagyon kedves, legalább annyira mint a Themar leányka.
Yzarr szótlanul kortyolt az italából, majd a csokorra pillantott.
- Nagyon szép. - állapította meg, neki is egyből feltüntek a lila apró virágocskák is.
Shyara halkan kuncogott, hallva a lánykák további izgatott csicsergését, s elnéző fejcsóválással fordult vissza Yzarrhoz, hogy a k
arjában tartott csokrot letegye az asztalra.
- Szerintem is -bólintott eltöprengve, majd csodálkozva nézte a virágok elmosódó körvonalait.
Yzarr a nőstényre pillantott hallva a furcsa tónust annak hangjában. Enyhe szemöldök ráncolással állapította meg a párás tekintetet.
- Ugye... ~ nem fog sírni?~ szerencse, hogy csak gondolatban folytatta a mondatot, elég ha épp neki van rossz hangulata. Egyetlen pozitívum volt, hogy a korábbi kölyök már meg is hozta a kanalaikat szalvétába csomagolva. - Miért pityereg? - kérdezte inkább.
Shya megrázta a fejét, s könnyes szemei ellenére elmosolyodott
-
Bocsánat. Csak... furcsa ez a népszerűség. A falusiak tisztelete, az, hogy a kicsik kedvelnek. hittelenkedve ráza a fejét, s széttárta karját. - Csak nehéz elhinni. Annyira... szokatlan. ismerte be végül.
Yzarr elgondolkodva pillantott a nőstényre majd a kiürült saját poharára töltött magának, miközben megszólalt.
- Nos, ez részben talán a családom nevének köszönhető s talán annak, hogy visszahúzódóbb életet élünk, nem folyunk annyira bele a politikába... S jobban törődünk a környezetünkkel... - vágott bele a fél igazságba a hím.
fejezte be végül a féligazsággal a hím. 

 - Apám és Elriath mindig is nagy figyelmet fordított a kis falvainkra.
 Egy ideig nem értettem, hogy miért, hiába magyarázták az előnyeit a dolognak, de mostanra már, belátom volt értelme a szavaiknak. 

Shya elmosolyodott, s bólintott.
- Megértem. A politikához nekem sem sok kedvem van, és nem is folytam bele soha, ha tehettem. Persze, ennek kárát is láttam már, de.. nincs nekem arra energiám, hogy a sok különböző érdeket átlássam, és folyton a hátam mögé figyeljek.
- nem oson-e mögöttem valamelyik véletlenül megsértett tárgyalópartnerem. 

 - Jobb észrevétlennek maradni, még akkor is, ha az illető érti az intrikát, nem hogy akkor, ha hozzá se tud szagolni! Yzarr kelletlenül felkacagott hallva a nőstény szavait. Vajon mikor mondhatja el neki, hogy ez a bájos közösség is részben csak egy álca, tényleg törődnek a falu lakóival, de a politikában is igen jól mozognak. Elriath biztosította róla, hogy a királyi család bizalma továbbra sem ingott meg feléjük, mindazon által voltak feladatok, amelyeket míg nem volt a családjával elvégzett az udvar felé is ,még ha ezt nem is verte túl agy dobra. Sóhajtva dőlt háta, majd fülét megütötte az első durranás, s a válla fölött pillantott hátra.
Felkelt a székről és az erkély korláthoz lépett, a nőstény felé nyújtotta a kezét, hogy maga mellé hívja. 

 meglepve ezzel Shyarát, ugyanakkor jóleső érzést keltve figyelmességével a lányban. A Kisnőstény öntött még az áfonyás frissítőből, s magával víve poharát, csatlakozott Yzarrhoz, elfogadva a hím karját. A csodálkozó falusiak között éjcsillámnak nevezett tűzijátékok 
 Yzarr srégen maga elé terelte a nőstényt, úgy hogy csak a karja érinthesse annak hátát, a törzse oldalt helyezkedett el a nőstény mellett. Az égre pillantott, majd a nőstényre, a hangzavar teljesen körbe vette őket.
- Mit szólna ha azt mondanám, hogy az apja nagyon rossz lóra tett, az irányítható és bekebelezhető család terén velünk? - kérdezte a nőstényhez hajolva. Egy cseppet sem emelte meg a hangját, mégis valahogy jól érhetően csengtek a hangzavar ellenére is.

Shyara meglepődött, hogy a hím ilyen közel hajolt hozzá,majd hallva annak szavai, olyasmit tett, amire Yzarr minden bizonnyal nem számított: dorombolva, búgón felkacagott.

- Hogy mit szólnék? Csak annyit, hogy: Helllyeees... - kúszott széles, szinte már ragadozóvigyor a lány ajkára, hangja doromboló volt, miközben az utolsó szót kimondta..

 Yzarr valóban meghökkent a nőstény szavait hallva egy pillanatra elgondolkodva pillantott a pisze orr tulajdonosára, majd a tekintetét ő is az ég felé vetette, többet nem szólt. 
Talán még egy elégedett mosoly is megjelent az arcán, felesleges lett volna pillanatnyilag többet kérdeznie, hiszen a korábbi morajlás csak jobban felerősödött, ámuldozós kiáltások is vegyültek a csillámjátékba, hördülések és tapsok is. Egy-egy rövidebb szünet után.


-A korábbi meghatódásából ítélve nem sok kedvélt lelhette odahaza... - puhatolózott finoman, persze ezt azt ő is tudhatott, de más a nőstény szájából olvasni, mint egy a tényekre szorítkozott jelentést olvasni, ami távolságtartón számol be az eseményekről, szereplőkről. 

 Shya csillogó tekintete a tűzijáték fényeiről ismét Yzarra vándorolt, s tétován megcsóválta a fejét. Válaszából hiányzott az iménti elragadtatott dorombolás.
- A húgom gondoskodott róla, hogy ne higgyek a testvéri szeretet elszakíthatatlan kötelékében, atyám pedig megszégyenített, megalázott. A szolgák parancsra cselekedtek, rájuk nem haragszom. De nem ismerem őket, mondhatni semleges a viszonyunk. Az egyetlen, akit szeretek és féltek, az anyám. 

-Ha biztosra vehetném, hogy Neki nem esik baja, akkor nem érdekelne az sem, ha az egész birtok lángokban úszik... Talán még megnyugvást is adna.... - tette hozzá elmerengve, csendesen a lány. 
Yzarr figyelmesen hallgatta a nőstényt, furcsa volt ezeket a szavakat hallania a nőstény szájából, ráadásul a saját családjával kapcsolatban. Valahogy ha szóba került mindig felfoghatatlan volt a számára a testvéri szeretet hiánya, és most ez... A valaha volt otthonát akarná felégetni a nőstény... Szótlanul figyelte a tűzijátékot, elvette a kezét a nőstény háta mögül, s rátámaszkodott az erkély korlátjának, csak egy kicsit ereszkedtek meg a vállai. Fáradt volt s szeretett volna haza menni.

Helyek:

3 hozzászólás érkezett.

  1. Ruby válasza:

    Előre is bocsi a kritikáért! Természetesen most sem a történetet szólnám meg, hanem a helyesírást. Látva a nyers változatot, hogy a színek még nincsenek a helyén ez érthető. Vannak elírások benne elég sok, (pl: a szó utolsó betűje a következő szó elsőjére tapadt, vagy lemaradt pár betű, esetleg szóköz hiányzik.)
    DE...! Ettől még tökéletesen olvasható volt, és nagyon tetszett! :)
    Kíváncsi lettem volna mi jár Yzarr fejében, miközben a nősténykét nézte, ahogy ő a gyerekekkel beszélget...
    Frappáns megoldás lett a kisasszony megszólítás jóóóóóóó!!!
    Úgy tűnik ez az este a közelkerülésükről szól/t. Beszélgettek, táncoltak, és egyre többször kerültek fizikai kapcsolatba is.
    Ezekből kiindulva mi szegény epekedő olvasók végre reménykedhetünk abba, hogy a kis makacs párosunk előbb vagy utóbb ténylegesen is egy szerelmes kettőst fognak alakítani. (beérném az utolsó fejezet utolsó sorával is, ha addigra kerülnek össze, csak legyen happy edn...)

  2. Unknown says:

    Semmi baj a kritkiáért, tudod, hogy nekem és bizton állíthatom Anának is mondhatod nyugodtan, hiszen nem szeretnék olyan munkát kiadni a kezünk alól, ami nem megfelelő. Bár szerény személyemet, állatira idegesíti, hogy itt szenvedek azzal a fehér háttérrel(ami nem kell oda...-.-" de mégis ott vaaan... -.-") és neeem tudok mit kezdeni vele, de egyelőre gyorsan beérem magunkat a blogvázlatban ( marha sok van még XD ) és utána ujra elkezdem átnézegetni meg szinezgetni meg mindenfene az egészet...
    Ana meg épp tanul, de üzeni, hogy imádja a komijaidat! :D Ahogy én is :D

  3. Ana válasza:

    Hehehe:D Szervusz, Ruby=) örülök, hogy így lelkesedsz a párocskánkért. És bocsi az elgépelésekért, az általad írt hibák rendszerint hozzám köthetőek:D Iiigen, Yzarr véleményére én is kíváncsi lettem volna, de hát... Pasiból van, nem lelkizik annyit... :D
    igen. Ez az este tényleg ilyen békés-ismerkedős volt:)

Vélemény hiány, azonnali utánpótlás szükségeltetik! :