Google+ Haláli házasság: 64. Munka ajánlat

Haláli házasság

Tetszett? :)

Mivel Yzarr nem látta a bólintást, így a hallgatást beleegyezésnek vette, és némi idő elteltével belekezdett.
- Azt, hiszem rémlik magának, hogy állítólag nem volt mindig ilyen az anyám... Nos, sajnos nem volt szerencsém a kedvesebb, nyugodtabb oldalához. Soha. Úgy hiszem, engem is hibáztat az ikertestvérem haláláért. De magát is, amiért nem volt képes életet adni neki... - homlokráncolva torpant meg. Végül megrázta a fejét, nem úgy folytatta, ahogy akarta. Közben tett néhány lépést előre, jelezve, hogy mehetnek tovább. - Nem tudom, talán rég nem látott anyai ösztön, miszerint a menyét utálnia kell, mert elveszi tőle a fiát? - kérdezte ironikusan, ugyanakkor úgy, mint aki leginkább választ sem vár a kérdésre.
Shya gúnyos, mégis kissé mosolygós hümmentést hallatott
- Egyébként én lennék az egyik legboldogabb, aki látná az anyját normálisan viselkedni...
- Az enyém meg gyáva. Aki azzal árt, hogy nem segít. - jegyezte meg a lány nehéz szívvel.
- De törődött magával...Ott volt magának? - kérdezte kíváncsian Yzarr
- Amikor kellett volna.. akkor nem. Így aztán később az apróbb gondjaimmal sem fordultam hozzá. Tudom, hogy sajnálja, és én is - tette hozzá engedékeny hangon Shya. - De tisztában vagyok vele, hogy ha igazán nagy bajban lennék.. tudja, kellően ironikus... de meg merem kockáztatni, hogy Maga előbb segítene, mint ő. Ne értsen félre- ttte hozzá a Kisnőstény sietve. - Csak.. magának jobbak a lehetőségei, mondhatni több eszköze van.
Yzarr meglepődött a feltételezéstől, majd maradt a hideg logika. Persze, hogy neki több eszköze van, mint a nőstény anyjának...
- Akkor, keményen a zsebébe kell nyúlnia, mert nem dolgozom ingyen...
Shya hangtalan kuncogásáról csupán furcsa szuszogása árulkodott, de ez is hallható volt.
- Jól van? Megfulladt, vagy afelé tart? - célzott a furcsa szuszogásra a hím, mire a lány megcsóválta a fejét.
- Nem igazán van olyasfajta értéktárgyam, amely felett én rendelkezem - mondta utána rögtön, s egyértelmű volt, hogy a fejcsóválás nem a hím kérdésére adott válasz volt.
-Hmm... -  hallatszott Yzarr elgondolkodó hangja. - Nem csak értéktárggyal lehet fizetni...
- Ezesetben majd az esküvő után törlesztek - felelte a Kisnőstény pimasz közönnyel.
- Miért, van, amit el kellene intéznem? -kérdezte Yzarr kíváncsian
 - Taláááán...- hangzott a mélázó hang ezúttal Shyarától. A lány komolyan eltöprengett a lehetőségen, s állához emelt kezével simogatta az állát, bár fel sem tűnt neki a mozdulat.
Yzarr komolyan meglepődött.
- Most, ugye csak ugrat...
- Egyelőre csak kósza ötlet... Az is lehet, hogy butaság, vagy hogy túl sokat kér érte... De komolyan eltöprengtem...- A lány váratlanul hangszínt váltott, s kicsit erősebben fogta Yzarr karját.
-Várjon, óvatosan. A bejárat lépcsői jönnek.
- Halljam a kérést, aztán döntök az árról - felelte Yzarr magabiztosan, majd óvatosan lépett a lépcső irányába. Amint teljesítette az akadályt, azt a három lépcsőfokot, amelyre emlékezett, nem lépkedett még feleslegesen a levegőben, úgy várta a lehetséges feladatot.
- Meséltem már apámról és Noriáról. Bizonyára többet is tud róluk, mint én magam. Kiskoromban egész kellemes volt vele viszonyom, tanított, figyelt rám, nem büntetett igazságtalanul. Anyám is sok időt töltött velem, persze általában külön-külön voltak, együtt csak a nyilvánosabb megjelenésekkor. Aztán Noria születése után kezdtek megváltozni a dolgok. Anyám ritkábban és kevesebb időt szánt rám, apám pedig a húgommal törődött. Noria jelek nélkül született, és emlékszem néhány megjegyzésre, miszerint lehet, hogy Noria más hím lánya, lévén rajta nem jelentkeztek a külső jelek, mint rajtam. Persze ez anyám öröksége, de akkor is... Gyanús volt. De persze nagyon hasonlított apámra, hamar elült a por. Noria nem volt gyanús többé, engem viszont nagyon hamar kiszorított mindkettejük kegyeiből. Noria egyértelműen apámtól van...
- Mi van ha maga az anyjára ütött? s ez nem tetszett az apjának...- szúrta közbe Yzarr.
- Akkor nem vesződött volna velem látszólag örömmel, kiskoromban. Ha anyám jelleme nem tetszik neki, akkor már kicsiként észrevehette volna... Ahogyan.. a családban nem tudok más jelviselőről... Anyámnak nem tudom, voltak-e valaha is mágikus képességei, soha nem láttam rajta a legcsekélyebb jelét sem... Mégis, egy-egy vita során hallottam, hogy apám boszorkánynak vagy átkozott mágiaszövőnek nevezi őt.
-Egyébként mit akar, mit tegyek? - kérdezte a hím lényegre törően, a látszat ellenére a nőstény minden szavára figyelt. Shyara kapcsolatára és az ő feltételezéseire, ugyanakkor a Themar család kutatási anyagai is mind alátámasztották a nőstény szavait. Yzarrt kicsit bosszantotta a nőstény körbemagyarázó stílusa.
- Ott vagyunk már a szalonnál? - morgott.
- Nem tudom, tudna-e, vagy van-e bármi értelme annak, ha tenne valamit. És igen, mindjárt ott vagyunk. - válaszolt a lány, majd visszatért saját gondolatmenetéhez.- Anyám nem mert volna szeretőt tartani a férje mellett... De arról, ami előtte volt, nem beszélt. Utána tudna nézni, volt-e bárkije előtte? Előtte, akivel esetleg.. hm.. összegabalyodhatott?
Yzarr megrökönyödött. Megköszörülte a torkát. Addig nem szólalt meg, amíg be nem értek a szalonba és nem ülhetett le, addig viszont töprengő csendben sétált a nőstény mellett.. Az ő érdeke is lenne, hogy utána nézzen, hogy nemes nőstényt vesz-e el. Ugyanakkor, ha nem az, akkor az esküvő egyértelműen meghiúsulhat. Akarta-e? Az esküvőt nem, de Elriathnak már nem volt sok ideje hátra.
Shya bevezette Yzarrt a szalonba, majd helyet foglaltak az egyik kanapén.
- Fel sem merült magában, hogy ezek szerint akkor lehet, hogy nem teljesen nemesi vér csörgedezik az ereiben? - tette fel a nyilvánvaló kérdést Yzarr. Miután leültek és helyet foglaltak a kanapén, ő hátradőlt, a karjait feltette a háttámlára, majd kényelmesen elhelyezkedett.
- Ezen valóban nem gondolkodtam - ismerte be Shya - lévén most jutott eszembe a gondolat először. Vagy legalábbis úgy komolyabban.
- Amennyiben ez kiderülne... - hagyta lógva a mondatot Yzarr.
Shya mély levegőt vett, s bár határozottnak kívánt mutatkozni, reszketeg hangja elárulta idegességét. 

 - Úgy lenne egy másik kérésem is. Segítsen túlélni "atyám" haragját...-
Yzarr idegesen felnevetett, s elhúzódott a nőstény mellől a kanapé sarkába. Kellett a távolság, hogy gondolkodhasson. Fejét a tenyerébe temette, ismét nem szólalt meg jó ideig. - Hozna kérem egy pohár ork pálinkát...A legkövérebb kristály palackban van. - Az ujjával az orrnyergét masszírozta. Ha megkapta, amit kért akkor, folytatta csak.
A Kisnőstény figyelmét nem kerülte el Yzarr távolodása. Nem esett neki jól, de elfogadta, s úgy tűnik, egyelőre jelei sem tiltakoztak. Felvetett egy problémát, és a hímre bízta annak kezelését. Yzarron múlt, utánanéz-e, s hogy ha talál valamit, mihez kezd az esetlegesen negatív eredménnyel. Ugyanakkor Shya bízott Elriath szavában, s abban, hogy valóban megvédenék őt, bár az öreg hím ígérete Yzarr halálnak esetére vonatkozott... De bízott benne, hogy más helyzetben sem hagynák magára.
Szó nélkül felkelt, megkereste az italt, s kitöltve a hím kezébe adta. Azután leült a kanapé távolabbi felére, s felhúzta a térdeit maga elé, majd átkarolta őket, és úgy figyelte a hímet, kissé feszülten.
Mikor túl hosszúra nyúlt a csend, nem bírta ki, megtörte. - Megijeszt a hallgatása...- jegyezte meg tényközlően, majd nem szólt többet.
Yzarr egy bólintással köszönte meg a kezébe adott italt, amiből nyomban fel is húzott egy egészséges kortyot. Az ital ismerősen karcolta végig a torkát, más már talán rég köhögő rohamban köpné ki a belét és karmolná a karfát, a hím rezzenéstelenül ült tovább.
- Felkészült arra, hogy elveszítheti mindenét, belegondolt a következményekbe? - kérdezte Yzarr csöndesen. Azonban bőven elégnek érezte ezt az egy kortyot, így kissé megemelkedett, s a dohányzó asztal felé kezdett araszolni a szabad kezével, miközben a másikban a poharat tartotta.Természetesen nem tudott az Elriath és a nőstény között elhangzott beszélgetésről, így pillanatnyilag a saját érzéseivel viaskodott, ám az arcáról semmit nem lehetett leolvasni, most inkább a testbeszéde árulkodhatott. Magába zárkózott és gondolkodik. Megvédené-e a nőstényt, ha olyan bajban lenne? Nem valószínű, nem érzi hozzá azt a kötődést ami azt a fajta védelmet kiváltaná belőle. De egy barátot megvédene-e? Teljes mértében. Viszont, a nőstényt nem tartotta annak. Nem tudta elkönyvelni a köztük levő kapcsolatot, folyton marták egymást. Az elmúlt két hét alatt egyszer sem gondolt a nőstényre.
- Nem tudom mit tennék. - felelte őszintén. - Ne menjünk annyira előre, egyelőre elég lesz a mostani problémájával is foglalkozni...
Yzarr töprengése szokatlan érzést keltett a lányban. Szerette volna hallani a hím gondolatait, látni a kattogó fogaskerekeket, megtalálni azt a pontot, ahol neki is szerepe lehet, ahol becsatlakozhatna a folyamatba. Nem akart kívül rekedni, ugyanakkor tudta jól, hogy a másik gondolataihoz neki nincs köze.
Mikor látta, hogy a hím az asztal felé tapogatózik, felkelt. - Hagyja, majd én. - szólt csendesen, s ha Yzarr engedte, elvette tőle a poharat, és lerakta az asztalra.
Azután visszakuporodott a kanapéra. Kicsit megijesztette ez a helyzet, ugyanakkor a gondolat, hogy valami titok lehet a családjában, izgalmasnak tűnt. Ezen kívül maga sem értette, miért, annyira, de annyira szeretett volna Yzarral közösen keresgélni, ötletelni.
- Hogy felkészültem-e? - horkant a lány - Dehogy. Mint mondtam.. egy kósza gondolat volt. Amolyan... dupla vagy semmi, hazárd-ötlet. Magára bízom, mihez kezd vele. Ha úgy gondolja, túl nagy a kockázata számomra... akkor önmaga miatt a végére járhat és megszabadulhat tőlem, hogy aztán eldöntse, segít-e a folytatásban. Ha azt mondja, ne kockáztassak, azt is elfogadom, s elfelejthetjük a gondolatot.
Yzarr magabiztosan dőlt hátra a kanapén. Ismét felvette az enyém az egész kanapé stílust, de a hely így is megmaradt kettejük között. - Megcsinálom, utána nézek. Az árat pedig magam szabom meg, idővel... - így kissé a markában van ebből a szempontból a nőstény. Egyébiránt legszívesebben már most a saját családi könyvtárukat bújná, hiszen ott jó néhány feljegyzés van a családokról. Esetleg a bácsikáját is megkeresné, s nem utolsó sorban elmenne a nőstényék háza tájékára is. 
A hím gőgös testtartása bosszantotta a lányt, máris felszította benne a vitatkozhatnékot, ám mielőtt ennek hangot adhatott volna, Yzarr válaszolt, Shyara pedig némán hallgatta. - Nem szokásom belemenni ennyire körvonalazatlan egyezségekbe... de bízom benne, hogy kitalál majd egy olyan árat, amiben mindketten örömünket leljük.. vagy ha más nem, legalábbis nem túl megalázó számomra, pláne egy esetleges negatív vég kimenetelnél.
- Maga, bolond. Túúl nagy hatalmat ad a kezembe... - döntötte hátra a karfára a fejét Yzarr. Mégis, a lehetőség, hogy a benne lakozó vadásznak adtak egy kis csemegét, feltüzelte a kutatási vágyát.

Helyek:

4 hozzászólás érkezett.

  1. Ruby válasza:

    Waoooo.... Még a végén kiderül, hogy nem is apuci pici lánya?!
    Megkavarnátok vele rendesen az eseményeket. Tényleg mi lesz ha kiderül, hogy nem nemesi család sarja? Hazaküldik? Mert ugye esküvő nem lesz, hacsak bele nem szeret Yzarr. Ami jelen állás szerint elég elképzelhetetlen, mint ahogy az is, hogy megvédi a lányt az apja haragjától. De bezzeg a kutatás felvillanyozta...!
    Alig várom, hogy kész legyen a következő rész. Felpörögtek az események.

  2. Ana válasza:

    Az biztos, hogy az apja lánya... Most csak az lett bizonytalan, hogy ki az apja?:D:D A kérdéseidre a válaszok... hááát, magunk sem tudjuk, megvédené-e. XD Ennyire nem haladtunk még előre:D:D

  3. Unknown says:

    Igen...Meló,meló,melóóóó :D Így legalább keveset van otthon XD Lehet meg se szólal Shya ha ezt előre tudja XD Vagy igen? :D

  4. Ruby válasza:

    Itt is úgy van mint a viccben? Köszönj fiam/lányom mindenkinek sosem tudhatod ki az apád?
    Az sosem baj, ha Yzarr lefoglalja magát, legalább nem piszkálja szegény lányt! :)
    Úgy ismered Shyát, hogy nem szólalt volna meg? Ha igen akkor újra kell olvasnom az első fejezettől.... :)

Vélemény hiány, azonnali utánpótlás szükségeltetik! :